Norrköpings kommun

Utmaningar ska uppmuntra unga att röra på sig

Dela

Många ungdomar i Norrköping är just nu hemma och studerar på distans, det på grund av coronapandemin. Vardagen riskerar att bli både ensam och med mycket stillasittande skolarbete. Därför har Norrköpings kommun nu dragit igång #ungchallengenorrköping på Instagram. Det går ut på att peppa och utmana ungdomar att röra på sig mer i sin vardag.

Bild: Mostphotos.
Bild: Mostphotos.

Tanken är att med hjälp av bland annat olika föreningar få hjälp med att utmana eleverna att röra på sig mer. Vår förhoppning är att föreningar men också lärare, politiker, tjänstemän och medborgare i Norrköping kan hjälpas åt att stötta genom att skapa egna utmaningar. Om vi som människor aktivt håller igång så orkar vi mer både fysiskt och psykiskt, säger Mattias Tybåhl, utvecklingslärare på Gymnasiet.

De som skapar ett uppdrag eller utmaning utgår från sina egna Instagramkonton. Där spelar de in en film med någon form av uppdrag som innehåller rörelse. Sedan delar de uppdraget under hashtagen #ungchallengenorrköping. Det gör att alla uppdrag samlas på ett och samma ställe.

Alla som har ett Instagramkonto kan sedan välja att anta en utmaning och lägga ut ett eget bidrag på sitt konto under samma hashtag. Via kommunens olika kanaler kan föreningarnas uppdrag delas vidare.

Vi hoppas att vi på det här sättet kan vara med och peppa och utmana våra ungdomar att röra på sig. Ungdomarna väljer själva vilken utmaning de vill anta. Gymnasieeleverna har distansundervisning men det är många andra unga i Norrköping som också är hemma nu och därför väljer vi att inte bara rikta oss till gymnasieelever utan till alla unga i Norrköping, säger Malin Larsson, psykolog på centrala elevhälsan.

Kontakt:
Matthias Tybåhl
Titel: Utvecklingslärare på Gymnasiet
Telefon: 073- 853 16 11

Malin Larsson
Titel: psykolog, centrala elevhälsan
Telefon: 073-078 20 88
______________________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Bilder

Bild: Mostphotos.
Bild: Mostphotos.
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Väcker nyfikenhet för Norrköping9.7.2020 13:00:00 CESTPressmeddelande

Näringslivet i Norrköping har stått inför stora utmaningar under våren. Pandemin har begränsat företagarnas möjligheter till tillväxt och utveckling. Norrköpings kommun arbetar med flera delar för att stötta näringslivet. I dagarna har en infopunkt placerats vid Kolmårdens djurpark där fyra feriearbetare och personal från kontaktcenter finns behjälpliga för att berätta om Norrköping. Syftet är att väcka intresset för Norrköping och stärka besöksnäringen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum