Värmdö Kommun

Utmärkelse social insats 2022

Dela

Socialnämnden tog idag beslut om att ge 2022 års utmärkelse för social insats till Karin Hagström och Rosi Falk Valborg för deras arbete med Garaget.

Utmärkelsen innebär att vinnarna tilldelas 20 000 kr med motiveringen:

”Karin och Rosi har genom Garaget skapat en mötesplats för motorburna ungdomar som skapar trygghet både för ungdomarna och för Värmdö kommuns invånare i stort. Garaget bidrar till en positiv dialog kring motorburna ungdomar på mötesplatsen och på sociala medier. Ett stort antal ungdomar får genom deras initiativ ett viktigt sammanhang med vuxennärvaro.  Garaget uppfyller väl de uppsatta kriterierna och bedöms vara en värdig mottagare av utmärkelsen för år 2022”

-          Eldsjälarna Karin och Rosi förtjänar verkligen att uppmärksammas och är värdiga vinnare av utmärkelsen för 2022. Genom deras arbete har Värmdös många motorintresserade ungdomar en mötesplats och ett sammanhang med vuxennärvaro, säger Marie Bladholm (M), ordförande i Socialnämnden.

Idén om Garaget föddes när Karin och Rosi nattvandrare och såg det stora motorintresset bland Värmdös unga och behovet av en samlingsplats. Inkomna nomineringar beskriver dem som eldsjälar med ett aldrig sinande gott humör. Personer med ett stort engagemang för kommunens ungdomar och som genom Garaget för samman ungdomar och vuxna med ett gemensamt motorintresse. 

Prisutdelning av utmärkelsen kommer att ske i samband med nationaldagsfirandet den 6 juni.

Kontakter

Bilder

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Servicecenter: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 44 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum