Vänsterpartiet Malmö

Utred nedskärningarnas effekter

Dela

Sedan Vänsterpartiet lämnade styret 2015 har Malmö stads budgetar inneburit minskade resurser till välfärden. Vänsterpartiet vill därför utreda vilka konsekvenser de nedskärningar som genomförts under de senaste mandatperioderna har för personalens arbetsmiljö och hälsa.

Emma-Lina Johansson (V) kommunalråd
Emma-Lina Johansson (V) kommunalråd

- När resurserna minskar drabbar det såklart stadens medborgare som möter verksamheterna. Färre vuxna i skolan, många olika personer som möter dig som behöver hemtjänst, vakanser och sjukskrivningar tror vi är resultat av en sämre arbetsmiljö och otillräckliga resurser. Vi i Vänsterpartiet vill därför att förvaltningarna tillsammans med berörda fackförbund ska utreda vilka konsekvenser nedskärningarna har för deras personal, säger Emma-Lina Johansson (V), kommunalråd och motionär. 

Kommunens verksamheter kompenseras exempelvis inte alltid för att svara upp mot ökad befolkning, löneökningar och ökade lokalkostnader. Styret, i dagsläget bestående av socialdemokrater och liberaler, beskriver det som vi i Vänsterpartiet kallar för nedskärningar som effektiviseringar. Dessa effektiviseringar innebär att de ekonomiska medlen minskas samtidigt som kvaliteten ska vara oförändrad.

-Sittande styre menar att deras nedskärningar har kunnat genomföras med bibehållen kvalitet i verksamheterna. Det är en omöjlig ekvation. Vänsterpartiet menar att Malmö stads personal får betala i form av ökad arbetsbelastning och andra försämringar i arbetsmiljön. Därför vill vi utreda effekterna av de senaste årens nedskärningar, säger Lisa Stolpe (V) ersättare i kommunfullmäktige och den andra motionären.  

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Emma-Lina Johansson (V) kommunalråd
Emma-Lina Johansson (V) kommunalråd
Ladda ned bild
Lisa Stolpe (V)
Lisa Stolpe (V)
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum