Umeå kommun

Utredning om hållbar skolstruktur för låg- och mellanstadieelever fortsätter

Dela

För och grundskolenämnden har fått information om hur arbetet med hållbar skolstruktur för låg- och mellanstadieelever går vidare. Perioden för åsiktsinhämtande är avslutad och nu ska utredningen breddas och fördjupas inför nämndsbeslut den 17 december.

– Utifrån att antalet elever i låg- och mellanstadiet ökar kraftigt så kommer det finnas behov av att bygga ut och bygga om, och det är inte ekonomiskt hållbart att göra det litegrann överallt. För- och grundskolenämnden följer utredningsarbetet och ska besluta om prioriteringar för att säkerställa att Umeås elever får plats och en fortsatt god utbildning med legitimerade lärare, säger Ann-Christine Gradin, utbildningsdirektör Umeå kommun.

Utredningen bygger på Umeå kommuns prognosunderlag och innehåller förslag där behoven av fler elevplatser är som störst. Även efter politiskt beslut fortsätter arbetet med att följa upp behov av elevplatser utifrån att befolkningsprognosen kontinuerligt uppdateras.

Inkomna åsikter en del av fortsatt utredningsarbete

Under september till och med 15 oktober har drygt 400 åsikter samlats in. Flest åsikter berör utredningens förslag för Brännlands skola, musikklass med intagning på Backens skola samt Stöcke skola.

– Alla inkomna synpunkter blir lästa och behandlade för att bredda och fördjupa oss inför underlag till för- och grundskolenämnden, säger Christopher Granberg, biträdande utbildningsdirektör, Umeå kommun.

Mer information om utredningen av skolstruktur för låg- och mellanstadieskolor: www.umea.se/skolstruktur


Kontakt efter kl 16.00 idag torsdag 22 oktober

Ann-Christine Gradin
Utbildningsdirektör
Umeå kommun
070-640 12 85
ann-christine.gradin@umea.se

Christopher Granberg
Biträdande utbildningsdirektör
Umeå kommun
070-377 35 92
christopher.granberg@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Tomtebo strand får namn från folktro och Nydalas växtlighet16.6.2021 17:37:17 CEST | Pressmeddelande

Ett stort antal gator, torg, gång- och cykelvägar, parker och broar i det nya stadsdelsområdet Tomtebo strand har fått namn. Namnsättningen för Tomtebo strand anknyter i söder till temat svensk folktro, där utgångspunkten är en övernaturlig skog som lockar in och vilseleder människor – ett vanligt inslag i den svenska folktron. Den östra och norra delen av Tomtebo strand har ett annat fokus. Där uppmärksammas närheten till Nydalasjön genom att namnsätta efter den växtlighet som faktiskt finns i och omkring sjön.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum