Växjö stift

Utställning om diakoni i vår tid kommer till Värnamo

Dela

Vad innebär diakoni i dagens Sverige? Genom målningar, samtal och bibelord ger utställningen ”Som en rörelse” möjlighet till reflektion om diakonin idag, dess identitet och utmaningar. Utställningen som tidigare har visats i Jönköping kommer nu till Värnamo.

Jeremia 29:7. Målning av Kent Wisti.
Jeremia 29:7. Målning av Kent Wisti.

”Som en rörelse – på spaning efter diakoni i vår tid” är ett projekt av diakonerna Karin Ahlqvist, Växjö stift och Charlotte Säll, Värnamo pastorat, tillsammans med prästen och konstnären Kent Wisti. Genom en utställning och en bok lyfts frågan om diakonins betydelse.

- I bilderna har jag velat fånga rörelsen och nyfikenheten som finns i det diakonala kallet och en bergfast längtan efter gudsriket som är mitt ibland oss, redan här men ännu inte. Det är gryning och det är skymning, arbete och vila. Det är trotsigt och följsamt, uppbrott och mod att dröja kvar, berättar Kent Wisti.

Från 9:e till 23:e januari kommer utställningen att visas i Värnamo kyrka, med invigning på onsdag, 9 januari kl. 19.00. Under invigningen bjuder den sociala verksamheten Pelarsalen på fika och hallongrottor från sitt bageri. Charlotte Säll medverkar.

Den 16:e januari leder bokens författare Karin Ahlqvist och Charlotte Säll ett samtal med rubriken "På spaning efter diakoni i vår tid". Den 23:e januari är det ett panelsamtal med rubriken "Vad gör vi i Värnamo?", med bland andra Maria Johansson, Camilla Liljeqvist och Pär-Magnus Möller.

- Diakoni är en av anledningarna att så många väljer att ha kvar ett aktivt medlemskap i Svenska kyrkan. Diakoni, den sociala omsorgen, är av avgörande betydelse för kyrkans trovärdighet, säger Karin Ahlqvist, diakon på Växjö stift och Charlotte Säll, diakon Värnamo pastorat.

Kontakter

Karin Ahlqvist, stiftsdiakon Växjö stift
0470-77 38 61
karin.ahlqvist@svenskakyrkan.se

Charlotte Säll, diakon Värnamo pastorat
0370-30 04 13
charlotte.sall@svenskakyrkan.se

Bilder

Jeremia 29:7. Målning av Kent Wisti.
Jeremia 29:7. Målning av Kent Wisti.
Ladda ned bild

Om

Växjö stift
Växjö stift
Östraboliden
352 39 Växjö

+46(470)773800https://www.svenskakyrkan.se/vaxjostift

Växjö stift är en del av Kristi världsvida kyrka och ett av Svenska kyrkans 13 stift. Det omfattar församlingarna inom stiftets område som består av större delen av Småland och hela Öland. Stiftet är ett pastoralt område som leds av en biskop.

Följ Växjö stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Växjö stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum