Örnsköldsviks Kommun

Utställning om medmänsklighet i stadshuset Kronan

Dela

Den 17 april till 1 juni sätts medmänsklighet i fokus i stadshuset Kronan i Örnsköldsvik genom ett urval av fotografen Elisabeth Ohlson Wallins bilder. Utställningen sätts upp i den publika ytan på entréplanet.

Foto: Elisabeth Ohlson Wallin
Foto: Elisabeth Ohlson Wallin

Den 17 april till 1 juni sätts medmänsklighet i fokus i stadshuset Kronan i Örnsköldsvik genom Elisabeth Ohlson Wallins bilder. I ljusgården på besöksplan, mitt i kontorshuset, kommer det att bli möjligt att ta del ett urval av Ohlson Wallins konstverk, bland annat från den senaste utställningen id:TRANS.

Kommundirektör Magnus Haglund är nöjd att nu kunna presentera en utställning som så tydligt ger underlag för både människors egna reflektioner och gemensamma samtal om hur människor ser på varandra.

- Medmänsklighet är förstås ett tidlöst ämne, men det är också ett ämne i tiden och en konst att kunna skildra det på ett aktuellt och kännbart sätt. Jag tror och hoppas att denna utställning kan skapa samtal och hjälp till att vi tar ytterligare steg framåt för ett öppet och jämställt samhälle. 

Utställningen kommer att vara öppen under kontorstid tisdag till fredag samt kvällstid vissa onsdagar, och vissa lördagar.

Vernissage måndag 16 april kl 18.

Information om utställningen finns även på Örnsköldsviks museum & konsthalls webbplats där det också kommer att finnas möjlighet att boka visningar.

Elisabeth Ohlson Wallin är fotograf och fick sitt genombrott 1998 genom utställningen Ecce Homo, som också visades i Örnsköldsvik 2008. Den senaste utställningen id:TRANS hade vernissage i mars på Dalarnas Museum i Falun och beskrivs som den första stora utställningen i Sverige om transpersoner. 

Nyckelord

Kontakter

Katarina Larsson, kulturchef 0660 - 880 33
Ulf Edberg, konstintendent 0660 - 885 65

Bilder

Foto: Elisabeth Ohlson Wallin
Foto: Elisabeth Ohlson Wallin
Ladda ned bild

Länkar

Om

Örnsköldsviks Kommun
Örnsköldsviks KommunÖrnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice.

Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

Pressinbjudan – så ska partnerskap ge vetenskapligt lyft inom Örnsköldsviks kommunkoncern21.3.2019 08:02:00 CETPressinbjudan

I samband med signering av partnerskap mellan Örnsköldsviks kommun och Mittuniversitetet (26 mars) respektive Umeå universitet (8 april) är media välkomna att ta del av hur det samarbete som inleds ska bidra till vetenskapligt baserad verksamhetsutveckling inom Örnsköldsviks kommunkoncern. För universiteten innebär samarbetet konkreta utmaningar för akademisk forskning och en ökad närvaro i samhället.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum