Spendrups Bryggeri AB

Uttjänt IT-utrustning skapar nytta i samhället

Dela

Spendrups Bryggeri donerar sin uttjänta IT-utrustning till IT4Kids. IT4 kids värderar och rekonditionerar datorer, skärmar, mobiltelefoner och nätverksutrustning för återanvändning. Värdet på utrustningen kommer sedan projektet Loka Heroes tillgodo.

Tord Henryson arbetar med rekonditionerad IT och är grundare till IT4Kids i Sverige.

- Det finns mängder av eldsjälar, idrottsföreningar och organisationer som gör underverk för att barn och ungdomar ska få tillgång till sporter och andra aktiviteter på sin fritid men hela tiden får utföra detta med små medel. I Sverige skrotas i onödan ca en miljon datorer om året, de flesta av dessa skulle kunna doneras till IT4Kids istället och på så sätt blivit omvandlade till medel för dessa föreningar, säger han.

Loka Heroes, som drivs av Spendrups Bryggeri och stöttas av Svenska Basketbollförbundet, handlar om att göra det möjligt för fler barn och ungdomar att spela basket. Basket är en av de mest jämställda och integrerade sporterna men klubbar saknas ofta på grund av bristande resurser. Loka Heroes peppar och ger resurser till de som vill göra skillnad i samhället med hjälp av basket.

På Spendrups samlar nu IT-avdelningen ihop uttjänt utrustning för löpande donationer till IT4Kids.

-  Genom detta samarbete kan vi skapa nytta både för miljön genom att se till att vår IT-utrustning återvinns samt generera resurser till vårt arbete med att göra skillnad i samhället genom Loka Heroes, säger Anna Lidström, hållbarhetschef på Spendrups

Om Loka Heroes
Loka Heroes är ett initiativ från Loka (Spendrups Bryggeri) och Svenska Basketbollförbundet. Tillsammans hittar, peppar och stöttar vi människor som gör skillnad i samhället med basket som verktyg. Vi tror att basket gör skillnad inom två av vårt samhälles största utmaningar - hälsa och mångfald. Basket är nämligen Sveriges mest jämställda och integrerade sport. Loka Heroes stöttar Heroes med pengar, kunskap, utrustning, kontaktnät och kanaler att nå ut. Loka Heroes strävar efter att inspirera fler till att göra skillnad i samhället med hjälp av basket. Hip-hop artisterna Ison&Fille, humorgruppen De Vet Du och WNBA-spelaren Amanda Zahui är ambassadörer för Loka Heroes.
Läs mer på
lokaheroes.se eller på facebook.com/lokaheroes.

Om IT4Kids
IT4Kids startades av Xeptor IT Distribution, en internationell IT distributör av hård- och mjukvara från de ledande tillverkarna. Vi har vårt huvudkontor i Holland och lokala kontor över hela Europa. Xeptor ingår i en koncern som omsätter ca 750M € och sysselsätter över 800 personer. Xeptor startade IT4Kids eftersom såväl de som dess kunder och andra organisationer måste få enkla sätt att bidra till samhället. Läs mer på it4kids.se

För mer information, kontakta:

Hållbarhetschef Spendrups: Anna Lidström, anna.lidstrom@spendrups.se, 070-182 78 73
IT4Kids: Tord Henryson tord@it4kids.se 070 938 95 99

Nyckelord

Bilder

Om

Spendrups Bryggeri AB
Spendrups Bryggeri AB
Box 3006/ Vårby allé 39
143 03 Vårby

08-672 77 00http://www.spendrups.se/

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i femte generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har 1 100 medarbetare och omsätter cirka 3,5 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Hellefors Bryggeri och BIBAB. Våra anläggningar är certifierade enligt internationella standarderna ISO 14001 och FSSC 22000 avseende miljö respektive kvalitet och livsmedelssäkerhet.www.spendrups.se

Följ Spendrups Bryggeri AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spendrups Bryggeri AB

Norrlands Guld vill råda bot på tomma löften om att ses, lanserar rättsligt bindande avtal för öl29.5.2019 15:28:18 CESTPressmeddelande

Brukar ni också ”ta en öl nån gång?” Från och med idag kan du enkelt boka in en juridiskt bindande öl med en vän. Allt fler öl rinner ut i sanden i vår stressade samtid och frasen ”Att ta en öl nån gång” ekar ofta som tomma ord. Syftet med Ölavtalet, en ny tjänst från Norrlands Guld Alkoholfri, är att säkerställa social samvaro bland gamla eller för all del nya vänner.

Ekologisk och efterlängtad – Melleruds Moderna Ale är här9.5.2019 15:17:03 CESTPressmeddelande

Perfekt till intågandet av sommarens solsäkra dagar och långa ljusa nätter lanseras Melleruds Moderna Ale, ett efterlängtat tillskott till Melleruds Utmärkta Pilsner som snabbt blivit en favorit hos många. Melleruds Moderna Ale är humleblommig och balanserad med inslag av citrus, smaker som gifter sig fint med mat från det svenska köket. Under början av maj rullar den ekologiska brygden ut från bryggeriet och anländer på fat till en krog eller restaurang i dina hemtrakter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum