Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB

Utvalda från Göteborgs Kex lanserar en serie kex i England

Dela

Göteborgs Kex tar steget över Nordsjön och lanserar en serie kex i Storbritannien. Företaget, som från början gjorde kex och kakor efter brittiska recept, sluter nu cirkeln och återvänder till England.

Att Göteborgs Kex grundades för över 130 år sedan berodde på regeringen kraftigt höjde skatten på importerade kakor.  Grundarens fru, som var brittisk, saknade sina goda kakor från hemlandet och för att tillgodose sin frus kakbehov startade maken Göteborgs Kex. Nu är det Göteborgs Kex tur att återgälda tjänsten och förse britterna med goda kex när Utvalda från Göteborgs Kex steget över Nordsjön till Storbritannien och lanserar sex av sina populära artiklar i 500 av butikskedjan Tescos butiker. Produkterna har fått en ny design och även ett nytt namn – Frö, för att passa den nya marknaden Från den 15:e oktober kan  britterna få njuta av kvalitetsprodukter från Göteborgs Kex

-       Det har varit ett år av intensivt arbete som involverat många avdelningar inom Orkla, men nu är vi äntligen i mål. Att få komma in på den brittiska marknaden är oerhört spännande, säger Martin Thoma, Exportchef Orkla Confectionery & Snacks.

Tesco är den största dagligvaru-kedjan i England med 27% marknadsandel och cirka 3400 butiker.

Kontakter

Bilder

Om

Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB
Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB
Svetsarvägen 15
171 41 Solna

077-1111000

Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB är marknadsledare inom kex och snacks med välkända och starka varumärken som till exempel OLW, Naturchips, cheez doodles, Göteborgs Kex, Ballerina, Singoalla och Brago. Sedan 2017 ingår även lakritsvarumärket Panda i Orkla Confectionery & Snacks Sveriges portfölj.

Följ Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum