Huddinge kommun - politik

Utveckling i hela kommunen

Dela

Huddinges översiktsplan 2030, som beslutades 2014, behöver nu preciseras för att vi ska komma vidare i samhällsplaneringen. För de områden som förväntas växa mest tas geografiska utvecklingsplaner fram utifrån inriktningen i översiktsplanen.

Kommunen har redan beslutat om fyra utvecklingsplaner under 2018, nämligen Flemingsberg, Vårby, Kungens kurva och centrala Huddinge. I koalitionens förlag till mål och budget 2019 föreslås även att en utvecklingsplan för centrala Skogås ska påbörjas.

– Här ska invånarna få komma till tals och tycka till kring planering av bostäder, arbetsplatser, offentligt finansierad service, parker, grönområden, kultur och mötesplatser, säger Ingalill Söderberg, kommunalråd (DP) med ansvar för demokrati.

Huddinge kommun växer, inte minst längs sträckningen för den planerade Spårväg syd. Men vi måste också säkerställa att nya bostäder och fler arbetsplatser kommer på plats i hela kommunen.

– Vår målsättning om en arbetsplatskvot på 1,0, det vill säga att vi ska ha lika många arbetstillfällen i kommunen som vi har arbetstagare, ställer stora krav på kommunen. Det bidrar också till att skapa fler arbetsplatser söder om Stockholm och därmed en bättre balans i länet, säger Ingalill Söderberg.

Kontakter

Dokument

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

Spårväg syd är säkrad men Tvärförbindelse Södertörn saknar fortfarande full finansiering4.6.2018 16:38Pressmeddelande

I dag fattade regeringen beslut om nationell plan för infrastruktur åren 2018-2029. Spårväg syd som ska dras mellan Flemingsberg och Älvsjö är säkrad. I Trafikverkets förslag till nationell plan som lämnades över till regeringen i höstas saknades full finansiering för Tvärförbindelse Södertörn. Nu har regeringen valt att dra av ytterligare 200 miljoner kronor från projektet.

Nu får Sjötorpsskolan mellanstadium och en bättre skolgård28.5.2018 09:46Pressmeddelande

Paviljongen på Sjötorpsskolan i Skogås kommer rivas och en permanent byggnad kommer att byggas för att göra plats för mellanstadium även på Sjötorpsskolan. I den nya byggnaden kommer förutom nya klassrum även finnas en NO-sal och en musiksal. Skolgården upprustas med bland annat två nya lekplatser, en bollplan och en samlingsplats som kan användas för t ex utepedagogik och skolavslutningar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum