Utvecklingen av stadsmiljöarbetet fortsätter i Huddinge

Dela

Den 8 december klubbade Klimat- och stadsmiljönämnden hur satsningen på stadsmiljöerna ska se ut inför 2021. Därtill fokuseras det på utveckling av kommunens miljöarbete.

Christian Ottosson (C), kommunalråd med ansvar för klimat och stadsmiljöer. Foto: Henrik Juhlin
Christian Ottosson (C), kommunalråd med ansvar för klimat och stadsmiljöer. Foto: Henrik Juhlin

Verksamhetsplanen för Klimat- och stadsmiljönämnden har tagits fram utifrån Huddinge kommuns nya styrmodell, som antogs av Kommunfullmäktige den 2 november. Vid det tillfället utökades också budgeten för nämndens stadsmiljöbudget kraftigt med över sju procent. Nu ger nämnden i verksamhetsplanen svar på hur detta ska gå till.

- Det är en historiskt stor satsning på skötseln av våra stadsmiljöer, något som kommer göra stor skillnad för Huddingeborna. Nu ger vi ett politiskt uppdrag att fortsätta utvecklingen av Huddinge kommuns gröna stadsmiljöer med prioritering på lokala centrumområden, säger Christian Ottosson (C), ordförande i Klimat- och stadsmiljönämnden.

Den nya verksamhetsplanen slår också fast att miljöarbetet behöver fortsätta att utvecklas. Bland annat ger nämnden politiska uppdrag kring miljöuppföljning, naturvård, vattenkvalitet, friluftslivets år 2021 och – inte minst – klimatarbetet.

- Klimat- och stadsmiljönämnden slår fast att takten i klimatomställningen behöver öka och att Huddinge kommun behöver göra mer. Det tycker jag är en viktig politisk signal i tider av allvarlig klimatkris, och vi behöver få fler att göra mer, säger Christian Ottosson (C), som också är ansvarigt miljökommunalråd i kommunen.

Den ekonomiska satsningen på stadsmiljöerna i Huddinge är ett led i utvecklingsarbetet som började 2019. Tillsammans med det nya ledarskapet och den nya organisationsstrukturen som då togs fram kan nu utökningen av budgeten ge store effekter.

- Det långsiktiga tänkandet är väldigt viktigt. Därför skriver vi i verksamhetsplanen att ”i beslut om nya anläggningsprojekt är det av stor vikt att alla kostnader under hela investeringsobjektens livslängd tas i beaktande, inte minst dess driftkostnader”. De nya avtalen för snöröjning är exempel på sådant förbättringsarbete och under 2021 kommer vi att fortsätta konkurrensutsätta våra verksamheter och jobba för en ekonomi i balans. Att förbättra styrningen med tydliga prioriteringar och jämförelser med andra kommuner är grundläggande i det nya förändringsarbetet, säger Christian Ottosson.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Christian Ottosson (C), kommunalråd med ansvar för klimat och stadsmiljöer. Foto: Henrik Juhlin
Christian Ottosson (C), kommunalråd med ansvar för klimat och stadsmiljöer. Foto: Henrik Juhlin
Ladda ned bild

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum