Linköpings kommun

Utvecklingsbidrag till ny konstgräsplan i Berg

Dela

Kultur- och fritidsnämnden har beviljat IFK Wreta Kloster ett utvecklingsbidrag på 500 000 kronor för anläggningen Kungsbrohov i Berg. Berg och Ljungsbro är orter som växer med både fler bostäder och fler människor därmed uppstår behov av fler möjligheter för idrott och fysisk aktivitet.

– IFK Wreta Kloster har sedan många år en stor och viktig ungdomsverksamhet, där tjejer och killar i alla åldrar uppmuntras till idrott och rörelse. En verksamhet som Linköping, men framför allt klubbens medlemmar ska vara stolta över. När föreningen nu hoppas kunna vidareutveckla sin anläggning vill vi självklart stödja deras initiativ, säger Gustaf Appelberg (L), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden

IFK Wreta Kloster har sedan 2015 arbetat med en plan för strategisk föreningsutveckling som benämns som projekt IFK Wreta Kloster 2.0. Bland annat har anläggningen på Kungsbrohov genomgått olika renoveringar och nybyggnationer. Föreningen hoppas nu kunna realisera anläggandet av en konstgräsplan och nya aktivitetsytor på delar av den nuvarande grusplanen tillsammans med en uppgradering och modernisering av belysningen. 

– Det är mycket positivt om vi kan bidra till att IFK Wreta Klosters planer på att utveckla Kungsbrohov som idrottsplats kan bli verklighet. Det är viktigt för oss att värna om ett starkt föreningsliv och fånga det ideella engagemanget som finns i föreningen, säger Åsa Wennergren (L), kommunalråd

Ett viktigt syfte med utvecklingsbidraget är att förbättra och förstärka dialogen mellan föreningslivet och kommunen och göra det enklare för såväl föreningslivet som kommunen att arbeta med verksamhetsutveckling. Det uppmuntrar också till kvalitetshöjningar och utvecklingsarbete och vänder sig till föreningar som har ambitionen att förändra och utveckla sin verksamhet. Ansökningen uppfyller gällande bidragsregler och Kultur- och fritidsnämnden har därför beviljat IFK Wreta Kloster 500 000 kr för 2021.

–I och med detta beslut faller en stor och viktig pusselbit på plats för att kunna gå vidare med projekt IFK Wreta Kloster Vision 2026 i vilket anläggandet av en konstgräsplan är en fundamental del. En konstgräsplan på Kungsbrohov säkerställer en fortsatt bra verksamhet i föreningen och gör det möjligt att även fortsättningsvis kunna bedriva och utveckla vår verksamhet på Kungsbrohov även med en fortsatt mycket stark tillväxt, säger Jörgen Lööv, ordförande i IFK Wreta Kloster.

Värt att notera är också att IFK Wreta Kloster som förening har upprättat en plan och en process och på ett målmedvetet och framgångsrikt sätt har lyckats med att till stora delar finansiera anläggandet av en konstgräsplan med bidrag ifrån ett antal olika finansiärer. I detta sammanhang återstår nu ett besked ifrån en mycket betydande bidragsgivare. Den totala investeringen för projektet för att anlägga en konstgräsplan på Kungsbrohov uppgår till ca 6 000 000.kr.

Nyckelord

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum