Tekniska verken i Linköping

Utvecklingsklustret Energi blir helägare i Power2U

Dela

KIC InnoEnergy SE har sålt sina aktier i Power2U till Utvecklingsklustret Energi AB, som därmed är helägare i bolaget den 26 maj.

Bolaget Power2U bildades 2018 av InnoEnergy och Utvecklingsklustret Energi, där InnoEnergy har varit huvudägare med 60 procent och Utvecklingsklustret Energi har ägt resterande 40 procent. Bolaget bildades i syfte att utveckla automatiserade energi- och effektoptimeringslösningar för fastighetsägare. I det nya energilandskapet som växer fram, med exempelvis lokal elproduktion från solceller, elbilsladdning och lokala batterier i fastigheter så finns det behov hos fastighetsägare med optimering för en hållbar energianvändning.

- Power2U har utvecklat lösningar för det nya energilandskapet inom såväl el som värme. Hur vi konsumerar och producerar energi står inför stora förändringar och InnoEnergys uppdrag är att driva på innovation som möjliggör energiomställningen i Europa. Men nu har det blivit dags för nästa steg i utvecklingen av Power2U, så därför säljer vi våra aktier, säger Kenneth Johansson, vd för InnoEnergy.

Power2U har idag ett flertal pilotinstallationer för el och värmeoptimering hos fastighetskunder runtom i Sverige.

- Vi kommer ta det som utvecklats inom Power2U vidare och integrera det i Utvecklingsklustrets verksamhet. Energiomställningen är väldigt snabb och omvälvande, och de förmågor som utvecklats i Power2U kommer att vara avgörande för vårt fortsatta arbete framåt, säger Maria Bolin Anvill, vd för Utvecklingsklustret Energi.

För mer information kontakta gärna:
Maria Bolin Anvill, vd Utvecklingsklustret Energi AB, 076-231 27 12
maria@ukeab.se

Kenneth Johansson, vd för InnoEnergy 070-629 05 56
kenneth.johansson@innoenergy.com

Utvecklingsklustret Energi AB ägs av Tekniska verken i Linköping, Jämtkraft, Öresundskraft, Jönköping Energi och Umeå Energi.

Nyckelord

Bilder

Om

Tekniska verken i Linköping
Tekniska verken i Linköping
Box 1500
581 15 Linköping

013 - 20 80 00https://www.tekniskaverken.se/

Tekniska verken-koncernen bygger världens mest resurseffektiva region genom att erbjuda smarta och effektiva lösningar som förenklar våra
211 000 privat- och företagskunders vardag. Tillsammans med våra kunder tar vi hand om och nyttjar jordens resurser på ett bättre sätt, med mer nytta och mindre påverkan på miljön. Vi erbjuder tjänster inom elnät och elhandel, avfall, biogas, effektiva energilösningar, vatten och avlopp, fjärrvärme, fjärrkyla, bredband, belysning och laddlösningar. 
 
Välkommen att läsa mer på tekniskaverken.se
 

Tekniska verken i Linköping AB (publ) Box 1500 581 15 Linköping Besöksadress: Brogatan 1 Presskontakt: 013-20 91 40 Växel: 013-20 80 00

Följ Tekniska verken i Linköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tekniska verken i Linköping

Fallfrukt som inte äts upp kan bli biogas och biogödsel10.9.2021 08:17:02 CEST | Pressmeddelande

Nu dignar trädgårdarna av frukt och många saftar och syltar, bakar pajer och gör mos av skörden. Fallfrukt som inte ges till vänner och bekanta, kanske skickas till ett lokalt musteri. Eller så kan den ställas ut till förbipasserande som inte har en egen trädgård. Självklart ska äpplen, päron och plommon i första hand ätas. Men om det ändå blir fallfrukt över, eller om frukten har blivit dålig, så går det bra att lämna den till Tekniska verkens återvinningscentraler i Linköping.

Tekniska verken och Hydroc utvecklar ny teknik för värmelagring vid Vallastaden9.7.2021 11:12:33 CEST | Pressmeddelande

Tekniska verken i Linköping har, precis som många andra fjärrvärmebolag, ett överskott av värmeenergi under sommaren. Överskottsenergin skulle kunna användas på vintern, under förutsättning att den kan sparas utan för stora förluster. Nu undersöker Tekniska verken och Hydroc Energy Storage AB möjligheten till en pilotanläggning för att lagra termisk energi i berggrunden, i anslutning till Vallastaden i Linköping.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum