Vänsterpartiet Region Stockholm

V: Ännu ett kvitto på motorvägens passerade bäst före-datum

Dela

Bygget av Förbifart Stockholm riskerar att bli flera år försenat, igen, samtidigt som notan kan stiga med upp till 9 miljarder kronor. Det låter som ett dåligt skämt, men det är konsekvensen av en ny dom i mark- och miljödomstolen.

Bygget av Förbifart Stockholm borde aldrig ha påbörjats, menar Anna Sehlin (V).
Bygget av Förbifart Stockholm borde aldrig ha påbörjats, menar Anna Sehlin (V).

Miljardprojektet Förbifart Stockholm fortsätter att sluka stockholmarnas pengar och resurser. Det stod klart efter en dom den 8 februari som handlar om en grundvattenläcka i Trafikverkets tunnlar. Myndigheten tvingas nu enligt domen täta berget ytterligare, vilket kommer att kosta både tid och pengar. 

– Vänsterpartiet har sedan starten av projektet varit starkt kritiska till förbifarten och hade vi fått bestämma hade bygget aldrig påbörjats. Vi är väldigt måna om att förbifarten inte blir en ny Hallandsås, och vi är fortfarande beredda att avbryta hela projektet, säger Anna Sehlin (V), oppositionsråd i Region Stockholm.  

Samtidigt som samhället lägger enorma resurser på att bygga motorvägar, som kommer att öka bilåkandet och bilberoendet, försenas viktiga investeringar i järnväg och annan kollektivtrafik som vi måste göra för att rädda klimatet. Det blev nyligen tydligt när ett annat motorvägsbygge, Tvärförbindelse Södertörn, prioriterades före redan klubbade Spårväg syd 

– Förbifarten är gökungen som tränger undan andra jätteviktiga investeringar som vi måste göra för klimatets skull. Det här senaste beskedet bekräftar det vi redan sagt så många gånger: vi måste sluta bygga nya motorvägar och satsa pengarna på kollektivtrafik i stället, säger Anna Sehlin (V). 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bygget av Förbifart Stockholm borde aldrig ha påbörjats, menar Anna Sehlin (V).
Bygget av Förbifart Stockholm borde aldrig ha påbörjats, menar Anna Sehlin (V).
Ladda ned bild

Om

Vänsterpartiet Region Stockholm
Vänsterpartiet Region StockholmVänsterpartiet Region Stockholm vill skapa en region för alla, inte bara för de rika. I Region Stockholm är Vänsterpartiet i opposition. Välfärden ska gå att lita på. Vården ska vara tillgänglig för alla och personalen ska ha bra arbetsvillkor. Kollektivtrafiken måste fungera bättre. Barn och ungdomar ska få fria SL-kort och pensionärer ska få resa fritt i lågtrafik. Alla ska ha rätt till kultur. Vi har en vision om ett ekologiskt och ekonomiskt hållbart samhälle.

Följ Vänsterpartiet Region Stockholm

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Region Stockholm

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum