Vänsterpartiet Region Stockholm

V: Använd regionens överskott för att minska vårdskulden

Dela

Idag har region Stockholm regionfullmäktige. Årsredovisningen står på dagordningen och överskottet på 5,8 miljarder från 2020. Vänsterpartiet vill att delar av överskottet går till vårdskulden och kvinnokliniken på Södersjukhuset.

– Vänsterpartiet vill använda 4 024 miljoner kronor av överskottet från 2020 till ett vårdkrispaket för att ytterligare underlätta för vården att arbeta bort den uppkomna vårdskulden utan att bränna ut sin personal, säger Anna Sehlin, oppositionsregionråd

Vänsterpartiet anser även att förlossningsvården inte ska behöva bli lidande när regionen går med stort överskott. Vi vill stoppa nedskärningarna på kvinnokliniken på Södersjukhuset.

– Det är helt orimligt att i den rådande situationen göra besparingar på förlossning, gynekologi samt stöd och vård till våldtagna kvinnor. Därför vill vi att regionen tilldelar kliniken 72 000 000 kronor för att täcka upp det prognostiserade underskottet, säger Anna Sehlin.

Kontakter

Amra Bajric
Pressekreterare
070-737 41 16
amra.bajric@sll.se

Bilder

Om

Vänsterpartiet Region Stockholm
Vänsterpartiet Region StockholmVänsterpartiet Region Stockholm vill skapa en region för alla, inte bara för de rika. I Region Stockholm är Vänsterpartiet i opposition. Välfärden ska gå att lita på. Vården ska vara tillgänglig för alla och personalen ska ha bra arbetsvillkor. Kollektivtrafiken måste fungera bättre. Barn och ungdomar ska få fria SL-kort och pensionärer ska få resa fritt i lågtrafik. Alla ska ha rätt till kultur. Vi har en vision om ett ekologiskt och ekonomiskt hållbart samhälle.

Följ Vänsterpartiet Region Stockholm

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Region Stockholm

En mänskligare budget #2 - Fler vårdplatser och färre gravplatser13.10.2021 12:06:47 CEST | Pressmeddelande

När Karolinska institutets forskningsrapport slog fast att 125 patienter dött under en 5-årsperiod till följd av den höga belastningen på Stockholms akutsjukhus krävs det politisk handling. Det moderatledda styret pratar inte ens om vårdplatsbrist eller sjukhusens ansträngda situation i sin budget. Vänsterpartiet identifierar bristen på vårdplatser som ett av dom största problemen i Region Stockholm.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum