Vänsterpartiet Skåne

V föreslår krisåtgärd för Skåne: Sänk taxorna i kollektivtrafiken!

Dela

Under dagens möte i regionstyrelsen föreslog Vänsterpartiet regionen att sänka avgifterna i Skånetrafiken för att möta de höga drivmedelspriserna som stigit markant till följd av Rysslands folkrättsvidriga invasion av Ukraina.

- För att möta de höga drivmedelspriserna har vi idag lagt förslag på sänkta taxor i kollektivtrafiken, säger Sara Svensson, regionråd för Vänsterpartiet Skåne. Det är ekonomiskt kännbart för många som pendlar till jobb och utbildning med egen bil nu när priserna stiger kraftigt. Vi vill därför att regionen stöttar upp och tillfälligt sänker taxorna i kollektivtrafiken för att ge ett billigt resealternativ där det är möjligt, säger hon.

Skånetrafiken har fortfarande färre resanden än vad man hade innan pandemin. Att sänka priserna kan hjälpa fler att testa vardagspendling med kollektivtrafiken och hitta tillbaka till bussen eller tåget, eller att testa det för första gången. Att fler får möjlighet att resa med Skånetrafiken för pendling i vardagen vore bra för den enskilda, för klimatet och för samhället.

- På längre sikt behöver kollektivtrafiken byggas ut så att den kan användas av fler för resandet i vardagen, understryker Patrik Milton, representant för Vänsterpartiet i regionstyrelsen, men just nu behöver många stöttning på grund av de höga priserna för transporter. Att sänka priserna snabbt är något regionen kan hjälpa till med. Vi hoppas på snabb behandling av ärendet och en bred samsyn kring behovet av sänkta taxor för resenärerna så fort som möjligt, avslutar han.

Läs hela initiativet här.

Nyckelord

Kontakter

Patrik MiltonLedamot i Regionfullmäktige, ersättare i Regionstyrelsen

Tel:0706-392106

Om

Vänsterpartiet Skåne
Vänsterpartiet Skåne
Nobelvägen 51a
214 33 Malmö

040-19 27 87http://vskane.se/

Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet. Det är när vi tillsammans ser till att välfärden och samhället ställer upp för oss alla och envar som vår individuella frihet växer. Inom sjukvården innebär det drift i egen regi för att säkra en jämlik tillgång till god vård. Bäst vård får man om patienternas behov får styra och låter skattepengarna finansiera verksamheten istället för att gå till vinster för välfärdföretagen. Sänkta avgifter för biljetter till ett modernt järnvägsnät, ett utbyggt nät av stadsbussar och regionala busslinjer som binder ihop hela regionen är Vänsterpartiets vision. Fri kollektivtrafik är framtiden!

Vänsterpartiet vill bygga ett Skåne för alla – inte bara för de rikaste.

Följ Vänsterpartiet Skåne

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Skåne

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum