Vänsterpartiet Malmö

V gör satsningar på sex- och samlevnadsundervisning

Dela
Martina Skrak
Martina Skrak

Vänsterpartiet Malmö vill förstärka arbetet med sex- och samlevnadsundervisningen i Malmös skolor.

Under #metoo-upproren var det nästan 10 000 elever som skrev under upprop och vittnade om sexuella trakasserier i skolan. Skolan är den plats där flest unga drabbas av sexuella trakasserier.

Ett aktivt jämställdhetsarbete är bland de viktigaste insatserna för att förebygga sexuellt våld. Enligt Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor är sannolikheten för att ha utövat våld 4,4 gånger större för killar som instämmer i stereotypa påståenden om könsroller än för andra killar. Idag är genomsnitt åldern då pojkar börjar porrsurfa 12 år. Vänsterpartiet anser inte att frågor om sex kan lämnas till vad unga hittar på internet.

-Vi har ett enormt ansvar att lära våra barn om sex, kärlek, lust, respekt och relationer. Skolan måste ha en kvalitativ normkritisk sex- och samlevnadsundervisning. Vänsterpartiet vill satsa på ett lustfyllt lärande – för frihet till den egna kroppen och för respekten för andras, säger Martina Skrak oppositionsråd för Vänsterpartiet.

Vänsterpartiet Malmö satsar 200 miljoner kronor mer än de styrande Socialdemokraterna och Miljöpartiet på skola och förskola. Det innebär bland annat resurser till att ge pedagogerna verktyg för en kvalitativ utökad sex- och samlevnadsundervisning, mer genuspedagogik och en förstärkt elevhälsa med bland annat 10 miljoner till fler kuratorer så att de som utsatts för sexuella trakasserier kan få stöd. Vi vill också se att skolorna tar fram tydliga rutiner för att motverka sexuella trakasserier i skolan. Vi vill ha ett utökat samarbete med trans- och tjejjouren och andra feministiska organisationer som ett viktigt komplement för att få in bred kompetens i skolorna.

För mer information, kontakta:

Martina Skrak 070- 816 17 09

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Martina Skrak
Martina Skrak
Ladda ned bild

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Skifte i Malmövänsterns topp12.9.2018 08:00:00Pressmeddelande

Hanna Thomé har meddelat Vänsterpartiet Malmös valberedning att hon inte kandiderar till kommunalråd för ytterligare en period. Vänsterpartiet Malmö väljer kommunalråd på ett medlemsmöte den 11 oktober. Hanna är kvar tills denna mandatperiod löper ut den 15 oktober. - Det har varit en stor ära och ett mycket givande uppdrag att vara kommunalråd för Vänsterpartiet i åtta år. Det har varit en händelserik period och vårt parti har gjort enorma framsteg och satt viktiga politiska avtryck. I två valrörelser har vi kraftigt stärkt vårt mandat från Malmöborna. Jag har som kommunalråd fått vara med när vårt parti gått från 5,18 procent 2010 till årets valresultat på ca 11 procent, det känns fantastiskt, säger Hanna Thomé. - Kommunalråd är inget livsuppdrag utan något som man gör en period av livet. Därför tycker jag det är dags att gå vidare. Vår partiförening har växt otroligt mycket och det finns gott om kompententa kamrater som kan ta vid. Vänsterpartiet är en mycket viktig kraft för Malmö,

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum