Vänsterpartiet Region Stockholm

(V) kräver att S:t Görans sjukhus får en förlossningsklinik 2022

Dela

På Regionstyrelsens extra sammanträde den 11/11 kommer Vänsterpartiet lägga ett förslag till beslut om att regionen ger S:t Görans sjukhus uppdraget att under 2022 påbörja arbetet med en ny förlossningsavdelning för att få fler platser. Det betyder att regionens tidigare beslut om att skjuta detta införande på framtiden måste rivas upp.

Anna Sehlin, regionråd (v) för Stockholm
Anna Sehlin, regionråd (v) för Stockholm

Det saknas förlossningsplatser i Region Stockholm. Det barnmorskor, undersköterskor och läkare inom förlossningsvården kräver handlar om att få fler platser så det blir luft i systemet. Det är den bästa avlastningen som förlossningsvården kan få.

- Vi lyssnar till vårdpersonalen inom förlossningsvården. Dom vet vad dom pratar om. Förra året fick över 900 kvinnor föda på överfulla förlossningsavdelningar i Stockholm. I år ser statistiken sämre ut än för samma tidpunkt för ett år sedan. Nu måste politiken besluta om det nödvändiga tillskott av fler platser som så länge behövts, säger Anna Sehlin , regionråd (v) för Stockholm.

Regionens ”bombmatta” med åtgärder som lanseras av förlossningssamordnare Nicole Silverstolpe pratar om många förslag för att avlasta förlossningsvården. Men den absolut mest nödvändiga avlastningen, att skapa fler förlossningsplatser, lyser helt med sin frånvaro än så länge.

- Vi tycker det skandal att det moderatledda styret inte kan ta ansvar för det haveri som vårdval förlossning inneburit för födande i region Stockholm. 2016 försvann 4000 förlossningsplatser över en natt när BB Sofia lade ner. Marknaden har helt misslyckats med att skapa fler platser. Nu måste vi förtroendevalda ta det ansvaret och vi förväntar oss att alla som lyssnar till vårdpersonalens larm nu stöttar detta förslag avslutar Anna Sehlin.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Anna Sehlin, regionråd (v) för Stockholm
Anna Sehlin, regionråd (v) för Stockholm
Ladda ned bild

Om

Vänsterpartiet Region Stockholm
Vänsterpartiet Region StockholmVänsterpartiet Region Stockholm vill skapa en region för alla, inte bara för de rika. I Region Stockholm är Vänsterpartiet i opposition. Välfärden ska gå att lita på. Vården ska vara tillgänglig för alla och personalen ska ha bra arbetsvillkor. Kollektivtrafiken måste fungera bättre. Barn och ungdomar ska få fria SL-kort och pensionärer ska få resa fritt i lågtrafik. Alla ska ha rätt till kultur. Vi har en vision om ett ekologiskt och ekonomiskt hållbart samhälle.

Följ Vänsterpartiet Region Stockholm

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Region Stockholm

Regionen måste ta ansvar för förlossningvården2.11.2021 07:00:00 CET | Pressmeddelande

801 födslar har redan skett på överfyllda mottagningar bara i år, 141 barnmorskor har sagt upp sig och 70 tjänster inom förlossningsvården är obemannade. Dessutom har alla chefer på Södersjukhusets förlossningsavdelning sagt upp sig. Det är dags för regionen att ta sitt ansvar. Därför går vi nu ihop med Socialdemokraterna och begär ett extra sammanträde med regionstyrelsen - för att rädda förlossningsvården

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum