Vänsterpartiet Stockholms stad

V kräver sänkta politikerlöner – ”Lägg pengarna på äldreomsorgen istället”

Dela

Vänsterpartiet kräver att Stockholms stads politikertoppar sänker sina löner. Idag tjänar stadens borgarråd mellan 110 000 – 137 000 kr i månaden. Vänsterpartiet föreslår att lönerna sänks till 65 000 kronor i månaden, vilket skulle ge 17,3 miljoner kronor till stadens kassa, pengar som skulle riktas till äldreomsorgen.

Bild på Torun Boucher
Bild på Torun Boucher

- Det är inte försvarbart att politikerna sitter på skyhöga löner som ingen vanlig människa någonsin kommer i närheten av, samtidigt som det finns så stora behov inom äldreomsorgen. Det finns inte hur mycket pengar som helst i stadens budget och politikerlönerna är en utgift som man verkligen skulle kunna minska på utan att det drabbar någon. Det är ju fortfarande en väldigt hög lön, även med vårt förslag om sänkning, säger Torun Boucher (V), vik. oppositionsborgarråd.

Förslaget om sänkta löner för stadens borgarråd kommer tas upp till särskild omröstning under budgetdebatten som äger rum den 17-18 november i Stockholms kommunfullmäktige.

Fakta: Vänsterpartiet har en partiskatt som innebär att företrädare för partiet inte tar ut mer än ca 29 000 kronor i månaden och arbetar för att sänka politikers löner även i riksdagen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bild på Torun Boucher
Bild på Torun Boucher
Ladda ned bild

Om

Vänsterpartiet Stockholms stad
Vänsterpartiet Stockholms stadhttp://www.stockholmsstad.vansterpartiet.se

Vänsterpartiet är Stockholms stads tredje största parti med 15,4 %. Tillsammans med Miljöpartiet och Socialdemokraterna utgör vi det rödgröna styret i Stockholms stad. Vi arbetar tillsammans för ett öppet, jämlikt och klimatsmart Stockholm.

Följ Vänsterpartiet Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum