Vänsterpartiet Malmö

V kräver stopp för ordningsvakter

Dela
I dagens Sydsvenskan rapporteras om hur två av Malmö stads anställda som jobbat med satsningen på kommunala ordningsvakter åkte på en bjudresa betald av Securitas. Vänsterpartiet kräver nu att Malmö stad säger upp avtalet med omedelbar verkan.

- Vi kräver att Malmö stad säger upp avtalet med Securitas med omedelbar verkan. Vi kan inte anlita företag som försöker muta sig till uppdrag, det gynnar kriminalitet och är inget Malmö stad ska bidra till. Säkerhetsföretag har som affärsidé att leva på och skapa otrygghet, det är så de tjänar pengar. Deras agerande här visar på hur oseriösa de är, säger Emma-Lina Johansson (V) kommunalråd i opposition. 

Till skillnad från högerpartierna som vill utöka antalet ordningsvakter, vill Vänsterpartiet att Malmö stad avbryter projektet omedelbart. 

- Vi har ända sedan starten av satsningen på ordningsvakter varit kritiska och yrkat avslag på fortsatt finansiering av projektet med upphandlade ordningsvakter för skattepengar, senast på kommunstyrelsen nu i mars. Det som nu framkommer i Sydsvenskans rapportering visar med all tydlighet att vi kan använda våra gemensamma medel på bättre sätt än att låta privata företag få del av dem, säger Anders Skans (V), gruppledare. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Folkfest för fred på Spånehusvägen 3 juni29.5.2023 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Sverige tar storkliv mot ett Nato-medlemskap, det är krig i Europa och runt om i världen pågår ockupationer och väpnade konflikter decennier efter decennier. Samtidigt är det tyst om Nato-motståndet och kampen för fred. Detta vill aktivistgruppen fredsfestival ändra på. Lördag 3:e juni pågår en storslagen fredsfestival i Malmö med inbjudna musiker, forskare, debattörer, politiker och aktivister: Folkfest för fred!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum