Vänsterpartiet Malmö

V kräver stopp för ordningsvakter

Dela

I dagens Sydsvenskan rapporteras om hur två av Malmö stads anställda som jobbat med satsningen på kommunala ordningsvakter åkte på en bjudresa betald av Securitas. Vänsterpartiet kräver nu att Malmö stad säger upp avtalet med omedelbar verkan.

- Vi kräver att Malmö stad säger upp avtalet med Securitas med omedelbar verkan. Vi kan inte anlita företag som försöker muta sig till uppdrag, det gynnar kriminalitet och är inget Malmö stad ska bidra till. Säkerhetsföretag har som affärsidé att leva på och skapa otrygghet, det är så de tjänar pengar. Deras agerande här visar på hur oseriösa de är, säger Emma-Lina Johansson (V) kommunalråd i opposition. 

Till skillnad från högerpartierna som vill utöka antalet ordningsvakter, vill Vänsterpartiet att Malmö stad avbryter projektet omedelbart. 

- Vi har ända sedan starten av satsningen på ordningsvakter varit kritiska och yrkat avslag på fortsatt finansiering av projektet med upphandlade ordningsvakter för skattepengar, senast på kommunstyrelsen nu i mars. Det som nu framkommer i Sydsvenskans rapportering visar med all tydlighet att vi kan använda våra gemensamma medel på bättre sätt än att låta privata företag få del av dem, säger Anders Skans (V), gruppledare. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Vänsterpartiets krav: Inga nedskärningar22.6.2022 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Kommunfullmäktige i Malmö debatterar idag den 22 juni budget för 2023 - eller skulle i alla fall göra det. Det politiska styret, Socialdemokraterna samt Liberalerna med stöd av Miljöpartiet, vägrar ge väljarna svar på hur de prioriterar i Malmö stads ekonomi. De tre partierna vill återremittera budgetförslaget utan eget ställningstagande tills efter valet. Vänsterpartiet anser att väljarna borde få besked innan valet om vilket vägval respektive parti står för.

Vänsterpartiet kräver politisk viljeriktning i flyktingmottagandet4.5.2022 13:57:13 CEST | Pressmeddelande

Under dagens kommunstyrelsemöte avhandlades alltifrån försäljning av mark till förändring av MKBs ägardirektiv. Dessutom presenterades en utredning om övergripande mål och gemensamma strategier för mottagande av asylsökande och nyanlända, integration samt ändamålsenlig samverkan inom området. I utredningen framkom ett behov av ett tydliggörande av den politiska viljan inom området. Vi föreslog därför kommunstyrelsen en sådan, som tyvärr röstades ner av övriga partier.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum