Vänsterpartiet Skåne

V: Låt inte sommarstress på sjukhusen bli standard året runt!

Dela

Under sommarmånaderna ska sjukvården fortsätta bedriva sjukvård samtidigt som all personal ska få ta ut sin semester. Att detta höjer stressen och pressen är inte en nyhet, i en situation där brist på vårdplatser och personal har varit vardag under lång tid. 2019 var heller inget undantag på de skånska sjukhusen och planeringen för sommarperioden har inneburit många stängda vårdplatser. Situationen har varit liknande runt om i landet och en återkommande trend har varit att de vårdplatser som stängs inför sommaren förbli stängda. Nu tar Vänsterpartiet initiativ till att ta fram en handlingsplan för att öppna de sommarstängda vårdplatserna.

- Den nedåtgående spiralen där man tappar vårdplatser varje sommar och inte lyckas öppna dem, för att sedan gå mot en ny sommarsäsong behöver brytas. Pressen på de som arbetar på våra sjukhus blir allt för hård och patienter riskerar att inte kunna få den vård de behöver. Att ta fram en handlingsplan för hela regionen hjälper till att sätta ljuset på frågan, säger Sara Svensson regionråd för Vänsterpartiet i Region Skåne.

- Hundratals vårdplatser har stängts över tid i Skåne. Det är dags att vända trenden för att möta behoven i befolkningen. En bra början är att öppna vårdplatserna som stängde inför och under sommaren, avslutar Sara Svensson.

Ett av problemen är att det är svårt att få tag på personal under sommarmånaderna när många anställda behöver en välförtjänt semester. Ett aktivt arbete med att förbättra personalpolitiken i regionen är enligt Vänsterpartiet ett måste.

Initiativärendet lämnades in på regionstyrelsens sammanträde 5/9 och kommer nu att beredas. Hela initiativärendet kan läsas här.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Vänsterpartiet Skåne
Vänsterpartiet Skåne
Nobelvägen 51a
214 33 Malmö

040-19 27 87http://vskane.se/

Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet. Det är när vi tillsammans ser till att välfärden och samhället ställer upp för oss alla och envar som vår individuella frihet växer. Inom sjukvården innebär det drift i egen regi för att säkra en jämlik tillgång till god vård. Bäst vård får man om patienternas behov får styra och låter skattepengarna finansiera verksamheten istället för att gå till vinster för välfärdföretagen. Sänkta avgifter för biljetter till ett modernt järnvägsnät, ett utbyggt nät av stadsbussar och regionala busslinjer som binder ihop hela regionen är Vänsterpartiets vision. Fri kollektivtrafik är framtiden!

Vänsterpartiet vill bygga ett Skåne för alla – inte bara för de rikaste.

Följ Vänsterpartiet Skåne

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Skåne

V vill se regionala åtgärder för att hantera varsel inom tåg- och busstrafiken16.6.2020 13:24:54 CESTPressmeddelande

Den senaste veckan har det rapporterats om trafikbolag som väljer att varsla sin personal mitt under pågående covid-19kris. För tillfället rör det sig om 300 respektive cirka 250 anställda på de två aktuella bolagen som anställer personal inom tåg- och busstrafik. Vänsterpartiet vill nu att Region Skåne tar sitt ansvar och försöker förhindra varsel inom välfärden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum