Vänsterpartiet Region Stockholm

V: Nedständningen av postcovid-mottagningen i Solna är en vårdkatastrof

Dela

Vänsterpartiet protesterar starkt mot nedständingen av postcovid-mottagningen i Solna. Vi vill se fler mottagningar i regionen. Vi ser med oro på att den planerade mottagningen på Huddinge-sjukhus inte kommit igång än samtidigt som den i Solna har stängt.

– För oss är det här ett obegripligt beslut fattat med väldigt kort varsel. Personalen på mottagningen har över ett års erfarenhet av att behandla de många olika symptomen efter covid-19 smitta. Att då stänga ned mottagningen och börja om från början på en ny mottagning i Huddinge är inget annat än ett otroligt resurs och kompetensslöseri, säger Anna Sehlin, oppositionsråd.

Personalen som arbetat på mottagningen i Solna kommer inte följa med till den planerade mottagningen på Huddinge sjukhus. Vänsterpartiet vill ha fler postcovid-mottagningar, inte färre.

- En så stor region som Stockholm kan inte bara ha en enda postcovid-mottagning. Mottagningen på Huddinge-sjukhus är inte igång vilket betyder att hela regionen står helt utan postcovid mottagning. Vi kräver att mottagningen i Solna får vara kvar men motsätter oss inte ytterligare en mottagning på Huddinge sjukhus. Vi ser det bara som positivt om vi får mer covidvård i regionen, säger Anna Sehlin.

Kontakter

Amra Bajric
Pressekreterare
070-737 41 16
amra.bajric@sll.se

Bilder

Om

Vänsterpartiet Region Stockholm
Vänsterpartiet Region StockholmVänsterpartiet Region Stockholm vill skapa en region för alla, inte bara för de rika. I Region Stockholm är Vänsterpartiet i opposition. Välfärden ska gå att lita på. Vården ska vara tillgänglig för alla och personalen ska ha bra arbetsvillkor. Kollektivtrafiken måste fungera bättre. Barn och ungdomar ska få fria SL-kort och pensionärer ska få resa fritt i lågtrafik. Alla ska ha rätt till kultur. Vi har en vision om ett ekologiskt och ekonomiskt hållbart samhälle.

Följ Vänsterpartiet Region Stockholm

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Region Stockholm

En mänskligare budget #2 - Fler vårdplatser och färre gravplatser13.10.2021 12:06:47 CEST | Pressmeddelande

När Karolinska institutets forskningsrapport slog fast att 125 patienter dött under en 5-årsperiod till följd av den höga belastningen på Stockholms akutsjukhus krävs det politisk handling. Det moderatledda styret pratar inte ens om vårdplatsbrist eller sjukhusens ansträngda situation i sin budget. Vänsterpartiet identifierar bristen på vårdplatser som ett av dom största problemen i Region Stockholm.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum