Vänsterpartiet Stockholms stad

V: Nej till försäljningar av skolor

Dela

Den blågröna majoriteten väljer att sälja ut ytterligare skolbyggnader, denna gång två förskolor, fyra grundskolor och ett gymnasium. Byggnaderna ägs idag av Stockholms stad men säljs alla till företaget SBB. Vänsterpartiet menar att försäljningen riskerar leda till en osäker situation för lärare och elever och att kommunen borde fortsätta äga fastigheterna.

Torun Boucher. 
Foto: Erik Nordblad
Torun Boucher. Foto: Erik Nordblad

Fastigheterna som säljs ägs idag av SISAB, Stockholms stads bolag för skolfastigheter, men verksamheten drivs av fristående aktörer. Den blågröna majoriteten menar att de hyresgäster som finns i lokalerna idag får en säkerhet för sina hyreskontrakt på tio år. Vänsterpartiet menar att det är en kort tid i förhållande till att driva en skola.

- De här skolorna säljs till ett företag som naturligtvis vill tjäna pengar och ingen vet vad hyrorna blir på sikt. Tio års säkerhet på hyreskontraktet är ju inte särskilt lång tid i skolvärlden, det är bara en årskull. Det säkraste på sikt är att kommunen fortsätter äga skolbyggnaderna, detta eftersom behoven av skolor och förskolor kan öka på sikt och man då måste kunna garantera att det finns skolplatser åt alla barn som behöver, säger Torun Boucher (V), vik. oppositionsborgarråd.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Torun Boucher. 
Foto: Erik Nordblad
Torun Boucher. Foto: Erik Nordblad
Ladda ned bild

Om

Vänsterpartiet Stockholms stad
Vänsterpartiet Stockholms stadhttp://www.stockholmsstad.vansterpartiet.se

Vänsterpartiet är Stockholms stads tredje största parti med 15,4 %. Tillsammans med Miljöpartiet och Socialdemokraterna utgör vi det rödgröna styret i Stockholms stad. Vi arbetar tillsammans för ett öppet, jämlikt och klimatsmart Stockholm.

Följ Vänsterpartiet Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum