Vänsterpartiet Region Stockholm

V: Sänk priset på ett SL-kort till 500 kronor 

Dela
Vänsterpartiet föreslår nu att Region Stockholm ska sänka priset för ett månadskort hos SL till 500 kronor i sex månader.

Rysslands krig i Ukraina har gjort att bränslepriserna är skyhöga. För att människor ska ha råd att förflytta sig och för att få ner bränsleutsläppen vill vi sänka priserna i kollektivtrafiken akut.  

– För att nå våra klimatmål behöver fler promenera, använda cykel eller kollektivtrafik. En lägre taxa i kollektivtrafiken gör det lättare för stora grupper i samhället, särskilt för dem med låga inkomster, att ta sig till arbetet, skolan och fritidsaktiviteter på ett klimatsmart sätt, säger Anna Sehlin, regionråd för Vänsterpartiet i Region Stockholm. 

Vänsterpartiet i Region Stockholm har sedan tidigare lagt finansierade förslag om att sänka taxorna för alla och att ta bort dem helt för barn och unga samt pensionärer som reser i lågtrafik. Nu när Vänsterpartiet nationellt skjuter till medel till Region Stockholm kan vi göra ännu mer och sänka taxan till hälften av vad det kostar nu. 

– Lägre biljettpriset kan förhoppningsvis också få de pendlare som väljer bil framför buss och tåg under pandemin att komma tillbaka till kollektivtrafiken, säger Anna Sehlin. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Vänsterpartiet Region Stockholm
Vänsterpartiet Region StockholmFölj Vänsterpartiet Region Stockholm

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Region Stockholm

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum