Vänsterpartiet

V släpper förslag på lista till EU-valet

Dela

Idag presenterar Vänsterpartiets valberedning sitt förslag på lista till Europaparlamentsvalet i maj. Toppar gör partiets nuvarande EU-parlamentariker Malin Björk.

– Jag är väldigt glad över att valberedningen föreslår mig för att toppa vår EU-lista. Jag vill också att vi växer och blir fler i EU-parlamentet.
– Vänsterpartiet och en växande europeisk vänster kommer vara avgörande de närmsta åren. Vi är den starkaste kraften för jämlikhet, för klimatet, för en feministisk politik och mot de högernationalistiska krafter som hotar mänskliga rättigheter och demokrati i Europa, säger Malin Björk.

För valberedningen har målet varit att ta fram en lista med kandidater som kompletterar varandra och som speglar den föreslagna valplattformen. Anna Hövenmark, som är sammankallande i valberedningen, är nöjd.
– Vi har velat se de som står högst på listan som ett lag. Där har vi försökt få en bra sammanställning av personer som kompletterar varandra utifrån förslaget till valplattform. Frågor som feminism och klimat har stått i centrum när vi har tagit fram vårt förslag.

Den slutliga listan kommer att fastställas under Vänsterpartiets EU-valkonferens i Norrköping den 16-17 februari. Då antas även partiets valplattform.

Kontakter

För mer information, kontakta:
Anna Hövenmark: 070-611 71 92
Vänsterpartiets presstjänst (ej sms): 070-620 00 64

Dokument

Om

Vänsterpartiet
Vänsterpartiet
Kungsgatan 84
112 27 Stockholm

070-620 00 64http://www.vansterpartiet.se

Vänsterpartiet är ett parti med rötter i den svenska arbetarrörelsen. Vi arbetar för rättvisa och jämställdhet. Vi tror att människor tillsammans kan skapa ett bättre samhälle.

Följ Vänsterpartiet

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum