Vänsterpartiet Region Stockholm

V: Sommarlovskortet är bra – men tyvärr tillfälligt valfläsk

Dela

I dag gick den blågröna majoriteten i Region Stockholm ut med att barn och ungdomar får åka gratis med SL under sommarlovet.

Anna Sehlin (V) Foto: Anna Drvnik
Anna Sehlin (V) Foto: Anna Drvnik

– Sommarlovskort är en viktig åtgärd för Stockholms barnfamiljer, så vi välkomnar den här åtgärden. Det är olyckligt att det inte är tänkt att fortsätta även kommande år, vilket får det att verka mer som tillfälligt valfläsk, säger Anna Sehlin, oppositionsråd för Vänsterpartiet i Region Stockholm.

Under 2018 fanns sommarlovskortet i hela Sverige. Då hade Vänsterpartiet drivit igenom detta i förhandling med regeringen. Men satsningen avskaffades sedan i och med den M/KD-budget som röstades igenom i riksdagen med stöd av SD. I Region Stockholm avskaffade den borgerliga majoriteten kortet omgående efteråt.

– Vi välkomnar självfallet denna svängning. Det är en seger varje gång de styrande vänder och börjar driva vår politik, säger Anna Sehlin, oppositionsråd för Vänsterpartiet i Region Stockholm.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Anna Sehlin (V) Foto: Anna Drvnik
Anna Sehlin (V) Foto: Anna Drvnik
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vänsterpartiet Region Stockholm
Vänsterpartiet Region StockholmFölj Vänsterpartiet Region Stockholm

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Region Stockholm

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum