Vänsterpartiet Stockholms stad

V: Stockholmarna drabbas när de blågröna inte bygger

Dela

Sju av sju ansökningar om markanvisningar för att bygga billigare hyresrätter från Familjebostäder har nekats av det blågröna styret i Stockholms stad. Vänsterpartiet är djupt kritiska till att det blågröna styret nekar ansökningarna. För 2021 missar majoriteten dessutom målet om 5000 påbörjade hyresrätter med 2000 lägenheter.

Bild på Torun Boucher
Bild på Torun Boucher

 Det här är bedrövligt dåligt. Vi har 87 000 aktivt sökande i bostadskön och ett stort behov av nya hyresrätter, i synnerhet sådana med lägre hyror. I en miljonstad som Stockholm är det här byggandet alldeles för lågt, säger Torun Boucher (V), vik. oppositionsborgarråd.

Vänsterpartiet menar att klassklyftorna på bostadsmarknaden fortsatt ökar. Hela Stockholm stannar också när företag hotar att flytta för att det är för svårt att rekrytera när det inte finns några tillgängliga bostäder. 

– Det passiva styret som de blågröna visar upp är otroligt trött. Majoriteten måste växla upp takten i byggandet, annars kommer vi aldrig komma ur bostadskrisen, säger Torun Boucher.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bild på Torun Boucher
Bild på Torun Boucher
Ladda ned bild

Om

Vänsterpartiet Stockholms stad
Vänsterpartiet Stockholms stadhttp://www.stockholmsstad.vansterpartiet.se

Vänsterpartiet är Stockholms stads tredje största parti med 15,4 %. Tillsammans med Miljöpartiet och Socialdemokraterna utgör vi det rödgröna styret i Stockholms stad. Vi arbetar tillsammans för ett öppet, jämlikt och klimatsmart Stockholm.

Följ Vänsterpartiet Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum