Region Uppsala

Vaccination mot covid-19 i Uppsala län – nu kan 37-åringar boka tid

Dela

Nu har Region Uppsala sänkt åldersgränsen för vaccination mot covid-19. I fortsättningen kan alla som är 37 år och äldre boka tid för vaccination mot covid-19 i Uppsala län.

- Vi fortsätter att öppna för några årskullar i taget, för att det ska finnas tider att boka och för att systemet ska klara trycket när många går in samtidigt för att boka sig, säger Erik Sköldenberg, chefsläkare vid Region Uppsala och produktionsansvarig för vaccinationerna.

- Eftersom efterfrågan är stor räknar vi med att de tillgängliga tiderna kommer att ta slut under fredagseftermiddagen, men det kommer att fyllas på löpande med fler tider under hela helgen, så hittar man ingen tid nu är det bara att gå in nästa dag.

För att kunna boka sig för vaccination ska man vara fyllda 37 år. Den som är 37 till 39 år och har aktiverat aviseringar från 1177.se kommer att få ett meddelande via sms eller e-post om att det nu är dags att boka sig.

- Under de närmsta veckorna väntas stora leveranser och vi kan därför öka takten i vaccinationerna. Under midsommarveckan kommer vi att utöka med kvällstider, för att så många som möjligt ska kunna vaccineras, säger Erik Sköldenberg.

För att boka sig för vaccination mot covid-19 ska man i första hand gå in på webbplatsen 1177.se och logga in med e-legitimation. Den som inte har möjlighet att göra detta, till exempel på grund av tekniska eller språkliga hinder, kan ringa till Region Uppsalas bokningstelefon.

Nyckelord

Kontakter

Erik Sköldenberg, chefsläkare Region Uppsala, tel 070-611 29 24

Länkar

Om

Region Uppsala
Region Uppsala
Storgatan 27 (postadress Box 602)
751 25 Uppsala

https://www.regionuppsala.se/

Region Uppsala arbetar med hälso- och sjukvård, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Det innebär att samordna och tillsammans med många andra aktörer samverka inom områden som transportinfrastruktur, näringsliv och arbetsmarknad, besöksnäring och folkhälsa.

Följ Region Uppsala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Uppsala

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum