Järfälla Kommun

Vaccinationskrav införs för nyanställda inom vård och omsorg i Järfälla kommun

Dela

Alla som anställs från och med den 21 december inom Järfälla kommuns vård- och omsorgsverksamheter ska vara vaccinerade mot covid-19. Det beslutade äldrenämnden och socialnämnden.

– Vaccin räddar liv. Alla behöver ta sin del av ansvaret för att fortsatt bromsa pandemin och minska smittspridningen. Särskilt viktigt är det att skydda våra äldre. Därför har vi fattat beslut om att införa vaccinationskrav vid nyrekryteringar, säger Lennart Nilsson (KD), ordförande i äldrenämnden och kommunalråd.

Vaccinationskravet gäller från och med den 21 december 2021 och omfattar alla nyrekryteringar till kommunens vård- och omsorgsverksamheter: exempelvis äldreomsorg, hemtjänst och omsorg om personer med funktionsnedsättningar. Beslutet omfattar alla typer av nyanställningar: tillsvidareanställningar, visstids- och timanställningar samt praktikanter.

– Vaccination är det bästa sättet att undvika allvarlig sjukdom och spridning av covid-19. Det är bra att vi som offentlig arbetsgivare tydligt visar att vi tar ansvar för att skydda samhällets sköraste, säger Dan Engstrand (M), ordförande i socialnämnden och kommunalråd.

För nya medarbetare som, av medicinska skäl eller andra skäl som definieras i grundlag, inte kan ta vaccin kommer det att göras särskild prövning avseende eventuellt undantag.

Nyckelord

Kontakter

Dan Engstrand (M)Kommunalråd och ordförande i socialnämnden

Presskontakt, 070-002 49 59.

Tel:070-002 49 59

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

 

Järfälla strax nordväst om Stockholm, med sina grönområden, sin Mälarkust och sitt fantastiska kollektivtrafikläge, är en attraktiv inflyttningskommmun. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Järfälla växer, och samtidigt som det byggs nya attraktiva bostäder planerar vi för tusentals nya jobb i attraktiva kontorslägen, högre utbildning och fler besökare.

 

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum