Region Örebro län

Vaccinplanering för vecka 34. Viktigt att ta båda doserna vaccin!

Dela

Snart kommer Pfizers vaccin att fasas ut och Modernas vaccin blir det som gäller framöver. Se till att du även tar din andra dos vaccin för att få ett bra skydd. Under nästa vecka är det öppet för vaccination flera kvällar. Kom på drop-in eller boka en tid.

Vecka 34 finns det gott om vaccin, det är öppet flera kvällar den här veckan på våra vaccinationsmottagningar i länet. Vill du ta din vaccination vid Conventum så ska du passa på innan den 8 september, då den vaccinationsmottagningen stänger igen.

Regionen går över till Modernas vaccin

För att få en enklare hantering av vaccinet vid vaccinering kommer regionen att gå över till Modernas vaccin helt och hållet om några veckor. Det kräver inte samma låga temperatur vid förvaring och de förpackningar vaccinet förvaras i innehåller färre doser. Det gör att vaccineringen blir mer flexibel och vi är inte så bundna enbart till våra stora vaccinationsmottagningar längre.

- Har du fått Pfizers vaccin som första dos så passa på och kom till någon av våra vaccinationsmottagningar de närmaste veckorna, vi har kvällsöppet flera kvällar i veckan som kommer och det är enkelt att komma på drop-in, säger Erik Fredholm, apotekare på Läkemedelscentrum.

- Vi kommer att ge Pfizer som första dos ett tag till. För att få samma vaccin på din andra dos är det viktigt att komma på din bokade tid för dos 2 eller på drop-in samma vecka som den bokade tiden. Glöm inte bort din andra dos vaccin, säger Erik Fredholm.

Passa på och kom på drop-in vid någon av våra vaccinationsmottagningar. Även om det gått lång tid sedan första vaccindosen är det viktigt att ta både första och andra dosen för att få ett bra skydd mot sjukdomen.

82 procent har fått första dosen

I Örebro län har 205 185 personer fått sin första dos vaccin och 180 000 personer den andra. Det innebär 82 respektive 72 procent av länets befolkning. Siffrorna kan komma att justeras upp i efterhand.

Nästa veckas vaccindoser

Under vecka 33 kommer Region Örebro län att vaccinera med 16 840 doser vaccin. Vaccindoserna fördelas både till dem som får första och andra sprutan. Vaccineringen fortsätter också att vara öppen för alla tidigare grupper.
Nu kan alla som är födda 2005 och tidigare vaccinera sig, även alla tidigare grupper är välkomna.

Kontakt

Erik Fredholm, apotekare på Läkemedelscentrum
Telefon: 076-112 65 52
E-post: erik.fredholm@regionorebrolan.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum