Region Örebro län

Vaccinplaneringen för vecka 32

Dela

Under vecka 32 vaccinerar Region Örebro län med 16 505 doser vaccin. Nu pågår vaccination i fas fyra och det är personer födda 2005 eller tidigare som ska boka tid för vaccination.

Vaccindoserna fördelas både till dem som får första och andra sprutan. Nu är det personer som är födda 2005 eller tidigare som kan vaccinera sig. De som är födda 2004 eller 2005 behöver boka sin tid för vaccination, alla övriga kan välja mellan att komma på våra drop-in tider eller att boka sin tid. Vaccineringen fortsätter också att vara öppen för alla tidigare grupper.

Ska du resa utomlands – vaccinera dig innan du åker

- Ska du på en semesterresa utomlands är det viktigt att vara fullvaccinerad. Det har visat sig att flera som varit ovaccinerade blivit smittande utomlands, säger Stellan Johansson, vaccinsamordnare i regionen.

Det är fortfarande många i åldersgruppen 16 till 49 år som inte har vaccinerat sig. Ta chansen att vaccinera dig nu så du snabbt får bra skydd.

För att få ett gott skydd mot delta varianten behöver du ta båda doserna av vaccinet.

Nästan 64 procent av personer som är 18 år och äldre är fullt vaccinerade

I Örebro län har 198 862 personer fått sin första dos vaccin och 157 705 personer den andra. Det innebär 80,33 respektive 63,84 procent av länets befolkning. Dessa siffror gäller personer som är 18 år och äldre. Av 16- till 17-åringarna är 37,4 % vaccinerade med sin första dos. Siffrorna kan komma att justeras upp i efterhand.

Kontakter

Stellan Johansson, vaccinationssamordnare i regionen, telefon: 019-602 72 44

E-post: stellan.johansson@regionorebrolan.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum