Ticket

Vackra europeiska skidorter att besöka i vinter

Dela
Skidsäsongen har bara börjat, och det är hög tid att damma av skidorna. En kort resa bort kan du uppleva vackra alper och storslagna pister. Italien, Österrike, Frankrike, Spanien eller Slovenien - de europeiska skidorterna erbjuder något för alla typer av skidåkare. Ticket guidar i skidortsdjungeln, och reder ut vart du ska åka – såväl som för nybörjare till vågade offpist-åkare.

-        Skidorterna har återhämtat sig med råge efter tuffa år, och nu längtar svenskarna efter att ge sig ut i liftsystemen. Bilden av en idyllisk vinter i alperna lockar, för en garanterat vit och gnistrande omgivning i en alpstuga - långt bort från grå slask, säger Sofia Eddelid, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Österrike erbjuder många skidorter som är lätta att ta sig till. Ichgl har något för alla, en växande skidort i hjärtat av Tyrolen. Här hittar du 240 backar, både svarta avancerade pistutmaningar och lättare backar – samt ett barnområde. Är du en inbiten snowboard- och freerideåkare blir du inte besviken av ett besök i Kitzbühel. Här finns det goda pudermöjligheter, men även 170 km vanliga backar.

-        Flyg till Insbruck och passa på att besöka torgets julmarknad omsluten av snöklädda alptoppar. En dryg timmes bilresa senare är du framme vid skidbackarna i Ishgl. Vill du få en prisvärd men vacker vinterupplevelse rekommenderar vi även att blicka mot Slovenien, som sammanlagt har tio stycken skidanläggningar som både erbjuder skidåkning i världsklass till snälla backar med familjeaktiviteter.

Kranjska Gora i Slovenien är en vinterby som erbjuder skidåkning och mängder av vinteraktiviteter för stora som små. De snälla backarna passar bra för nybörjare och mellanliggande åkare. Du kan även spänna av pjäxorna en dag och besöka andra vintersevärdheter såsom det berömda frysta vattenfallet Lucifer. Isklättra med en guide och upplev hisnande vintervandring.

Ett urval av Europas skidorter

  • Tignes, Frankrike: Passar alla nivåer. Skidort på hög höjd med långa nedfarter.
  • Mürren, Schweiz: Pittoresk, bilfri skidby. Passar alla nivåer.
  • Cortina, Italien: Italiens äldsta skidort som tillhör världens största liftsystem. Passar alla nivåer.
  • Ochsenkopf, Tyskland: En snäll skidby för familjer eller skidåkaren som vill bli mer säker i sin skidåkning. Passar för nybörjare.
  • Baqueria-Beret, Spanien: En av de största orterna i Pyrenéerna med möjlighet till egen snötillverkning. Passar alla nivåer.
  • Levi, Finland: Snösäkert, en av världens nordligaste orter mitt ute i Lapplands vildmark. Passar bäst för nybörjade till mellannivå.
  • St. Anton, Österrike: En av världens äldsta skidorter. Snösäkert och ett paradis för offpist-älskare. Här trivs du som är på mellannivå till avancerad nivå.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Om Ticket: Ticket är Nordens största privatresebyråkedja med försäljning i butik, på telefon och online. Ticket säljer resor från samtliga ledande charterbolag, researrangörer, kryssningsbolag, flygbolag, hotell och hyrbilsföretag. Ticket har 70 butiker i Sverige och Norge, och bedriver onlineförsäljning i 10 länder under varumärkena Ticket, AirnGo och Charter. Ticket Privatresor ägs av investmentbolaget Braganza.

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

15 procent av svenskarna saknar en reskamrat - 4 skäl till att våga testa på ensamresande14.3.2023 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Att ekonomi och omvärldshändelser påverkar svenskarnas resande 2023 är de flesta överens om. Men även andra faktorer i ens närhet påverkar resefrekvensen, visar Tickets SIFO-undersökning. Hela 15 procent uppger att de skulle resa mer 2023 om de hade haft någon annan att resa med, medan endast 5 procent föredrar att resa helt själva utan sällskap. Ticket listar skäl till att våga prova på att resa ensam, så inte uteblivet sällskap hindrar en från att utforska världen.

Bubblarlistan: Vårens weekendstäder2.3.2023 09:00:00 CET | Pressmeddelande

Våren i Sverige kan vara lynnig – och vintern kan överraska oss långt fram i april. Att möta våren med en weekendresa till en storstad i Europa ger oftast större vårgaranti än på hemmaplan. Paris, London och Rom är klassiker som lockar vårtörstande svenskar. Men vilka resmål utanför topp-10-listan trendar mest? Ticket har tagit fram en lista på bubblare med de största ökningarna bland vårens weekendstäder.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum