Allente

Vad gör egentligen svenskarna framför tv:n?

Dela

Vad äter svenskarna framför tv:n, vad bråkar de om och vem ser de helst på tv med? Det har tv-leverantören Allente tagit reda på i en stor Demoskop-undersökning, som publiceras idag.

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Allente, sammanslagningen av Canal Digital och Viasat Consumer, har gjort en Demoskop-undersökning om svenskarnas tv-vanor, med frågor om allt från vad man äter framför tv:n till vad man grälar om.

Resultaten är både väntade och mer överraskande, och beskriver både regionala skillnader och landstäckande likheter. Utan att avslöja för mycket: Tv-soffan är en klar favorit, och helst vill man placera Zlatan i den.

Allentes VD Jonas Gustafsson om undersökningen: ”Vi på Allente har jobbat med tv i 30 år, så vad svenskarna gillar att titta på vet vi. Men nu var det dags att bredda bilden, och få insikter i vad folk gillar att äta framför tv:n, med vem de helst tittar på tv, och vad man stör sig mest på under tv-kvällen. Det kom fram en hel del intressanta resultat, som vi nu gärna vill dela med oss av.”

Undersökningen har utförts av Demoskop, och kommer att släppas årligen. Den finns att ladda ner i denna pressinformation, och för den som är intresserad av siffror på lokal nivå, går det bra att kontakta kommunikationschef Maja Wikman Ulrich för mer information.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Ladda ned bild
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Ladda ned bild
Jonas Gustafsson, VD Allente
Jonas Gustafsson, VD Allente
Ladda ned bild

Dokument

Om

AllenteAllente är en nordisk tv-distributör som erbjuder tv-lösningar av hög kvalitet via satellit och bredband till över en miljon kunder i Sverige, Norge, Danmark och Finland. I Sverige erbjuder man även bredbandslösningar, utan tv-paket. Företaget grundades i maj 2020 efter en sammanslagning av Canal Digital och Viasat Consumer. Det nya företaget har huvudkontor i Stockholm och Oslo, VD är Jonas Gustafsson. Företaget ägs 50/50 av Telenor Group och NENT Group.

Följ Allente

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Allente

Nytt Discovery-avtal säkrar Allsvenskan för Allentes kunder27.8.2021 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Allente har kommit överens med Discovery Networks om ett nytt avtal för att distribuera underhållning och sport i världsklass. Lanseringen sker inom kort och innebär att discovery+ Total, med bland annat 480 matcher från Allsvenskan och Superettan, inkluderas i Allentes Premium-paket. Allentes kunder har nu också möjlighet att köpa tre olika tillvalspaket från discovery+, något som tidigare bara varit möjligt för Viasat-kunderna.

Allente utser ny CFO18.8.2021 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Tidigare i sommar meddelade den nordiska tv-distributören Allente att Jonas Gustafsson tar över VD-rollen för bolaget efter ett framgångsrikt första år sedan sammanslagningen av Canal Digital och Viasat Consumer. Då Jonas Gustafsson tidigare hade en CFO-roll inom Allente, har bolaget nu utsett Helge Øien till ny CFO, med start 1 september 2021. Helge Øien kommer närmast från en roll som CFO för Telenor Myanmar, och var dessförinnan verksam inom finansavdelingen i Telenor Group, inklusive M&A- och Investor Relations. ”Helge Øiens bakgrund och breda kompetens är den perfekta matchningen för Allente när vi tar nästa steg i vår tillväxtresa och breddar vårt erbjudande under hösten. Helge kommer att möta ett ungt, framgångsrikt bolag med ett fantastiskt team, och vi önskar honom varmt välkommen”, säger Jonas Gustafsson. ”Att ta ett steg in i den snabbrörliga tv-branschen blir en spännande utmaning, som jag ser mycket fram emot. Allente är ett bolag med stora ambitioner, som haft en flygande

Jonas Gustafsson tar över som VD på Allente1.7.2021 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

När tv-distributörerna Canal Digital och Viasat Consumer slogs ihop till nordiska Allente i maj 2020, var det med VD Bjørn Ivar Moen i spetsen. Efter ett år kantat av framgångar, tar nu Jonas Gustafsson över VD-rollen på Allente, då Moen går in som VD för Telenor Sverige. ”Att leda först Canal Digital, och sedan Allente igenom sammanslagningen har varit helt fantastiskt. På kort tid har Allente etablerat sig som en nordisk tv-gigant med över en miljon nöjda kunder. Jag lämnar över ett ungt men välskött och framgångsrikt bolag i goda händer, och ser fram emot att följa Allentes fortsatta resa med stort intresse”, säger Bjørn Ivar Moen. Jonas Gustafsson har varit CFO och Head of Operations för Allente sedan sammanslagningen, och kom dessförinnan från en roll som VD för Viasat Consumer Norden, och tf VD för NENT Group Sverige. Att axla VD-positionen på Allente är därför ett naturligt steg för Gustafsson, som kliver in i rollen den 1 juli. ”Tv-branschen är i ständig förändring, och jag är

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum