Vad gör man när företaget inte fungerar?

Dela

När man startar sitt eget företag ligger motivationen på topp, och entusiasmen verkar inte ha några gränser. Allt verkar gå som på räls och allting går att lösa - inga utmaningar är för stora.

I takt med att tiden går är det lätt hänt att motivationen avtar om de önskade resultaten inte infinner sig. En mer realistisk bild av situationen börjar växa fram, och du kanske börjar fråga dig själv om det är dags att kasta in handduken. Men hur ska man veta om det är rätt beslut?

Varningsklockor

Det är lätt att hamna i ett dilemma när företaget börjar att gå dåligt, i synnerhet om man inte är en erfaren företagare. Alla säger ju att man inte kan räkna med att bli rik över en natt, man måste ha tålamod, men självklart vill man inte heller förlora en massa pengar i onödan. Några varningsklockor som kan underlätta ditt beslut är att:

  • Du förlorar pengar och du ser ingen uppåtgående trend. Som vi nämnde tidigare är det fullt normalt att man inte tjänar pengar när verksamheten precis har dragit igång, men om du är på rätt väg bör du se en positiv utveckling där du varje månad kommer att öka dina intäkter. Om kurvan fortsatt pekar nedåt eller har planat ut kommer dina pengar att fortsätta rinna iväg, och då är det bättre att du lägger ner.
  • Du tycker inte längre det är roligt att driva ditt företag. Om man inte trivs med det man gör är det omöjligt att bli en framgångsrik entreprenör.

Hur lägger man ner ett företag?

Processen för att avsluta ett företag är olika beroende på vilken bolagsform du har valt. Att lägga ner en enskild firma är oftast ganska enkelt, så länge du inte är skyldig pengar till fordringsägare. Då kan du behöva ansöka om konkurs. 

Det som brukar ha ett betydligt mer komplicerat förlopp är att upplösa ett AB, vilket är en företagsform som många väljer. Tidigare innebar en stängning en likvidation av aktiebolag, vilket du måste räkna med tar minst 7-8 månader. Numera väljer dock de flesta en snabbavveckling istället, vilket i jämförelse är mycket snabbare, smidigare och billigare. 

Bolagsspecialisten är ett erfaret företag som har hjälpt oerhört många svenska företagare att avsluta sina projekt. De har utvecklat en egen mjukvara som garanterar att processen det innebär att avveckla ett aktiebolag blir:

  • Snabb - du får en offert redan inom två dagar.
  • Säker. Alla avtal signeras med BankID, och du vet att allt kommer att gå rätt till.
  • Billig - eftersom du får ett fast pris för avvecklingen och dessutom en prisgaranti.

Med en snabbavveckling tar du hand om allting mycket snabbare och enklare än vad du trodde möjligt, så att du kan ta farväl av ditt AB och påbörja nya - mer framgångsrika - projekt.

Bilder

Om

HeymediaFölj Heymedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Heymedia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum