Spanska Turistbyrån

Vad göra i Málaga? Tips från gatukonst till utsökta espeto, grillade sardiner.

Dela

Costa del Sols huvudstad för ofta tankarna till varmt klimat och sköna stränder. Men det finns så mycket mera. Allt mellan urban konst och tusenåriga byggnader, gourmet restauranger och ständer med friterad fisk, och möjligheter till kulturella besök och avkopplande promenader.

Málaga från Gibralfaro /Shutterstock
Málaga från Gibralfaro /Shutterstock

Våra tips:

Ät espetos: att espetar betyder att trä sardiner i långa smala träspett och sedan grilla dem över glödande kol. En riktig konst.

Shoppa på calle Larios: gillar du att shoppa? Larios är kanske Málagas mest kända gata. En gågata proppfull med affärer och överraskningar i en spännande miljö.

Promenera på Soho: stadsdelen med mest konst och stadskultur. När du flanerar runt kommer du att upptäcka enorma graffitis som täcker hela byggnader. Där finns också små charmiga affärer och modernkonstmuseet Centro de Arte Contemporáneo de Málaga.

Besök museeer: i Málaga har du 40 museer att välja emellan. De flesta i gamla stadsdelen. Du kan börja med Museo Pablo PicassoCentre Pompidou de Málaga och Museo Carmen Thyssen.

Spatsera in i Málagas historia: precis bredvid Málagas centrum finner du stadens äldsta fornlämning, en romerk teater från det första århundradet. Framför havet hittar du La Alcazaba, det arabiska slottet. Och uppe på Gibralfaro-kullen dess borg. Du kommer att gylla vyn!

Du hittar allt nära centrum, Gibralfaros borg är den mest avlägsna av platserna ovan, men buss 35 kör hela vägen upp. Málaga erbjuder alltid nya erfarenheter, sköna och lätta att upptäcka.

Costa del Sols huvudstad väntar på dig.

Du hittar mer info på www.spain.info.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Málaga från Gibralfaro /Shutterstock
Málaga från Gibralfaro /Shutterstock
Ladda ned bild
Espetos /Shutterstock
Espetos /Shutterstock
Ladda ned bild
Pompidou-museet, Málaga /Shutterstock
Pompidou-museet, Málaga /Shutterstock
Ladda ned bild
Romersk amfiteater och Alcazaba, Málaga /Shutterstock
Romersk amfiteater och Alcazaba, Málaga /Shutterstock
Ladda ned bild

Om

Spanska Turistbyrån
Spanska Turistbyrån
BOX 7634
103 94 Stockholm

https://www.spain.info/en/

Turespaña – Spaniens Institut för Turism är ett organ som fått i uppdrag av den spanska staten att marknadsföra Spanien som en turistdestination. Turespaña bedriver sin verksamhet genom ett nätverk av 33 strategiskt placerade turistbyråer runt om i världen som interagerar lokalt med resebranschens olika aktörer, opinionsbildare och resenärer.     

Spanska Turistbyrån i Stockholm, som är Turespañas kontor i Sverige, har till uppgift att bistå den  spanska turismsektorn genom marknadsföring av Spanien med hjälp av olika arrangemang som riktas till så väl verksamma inom resesektorn (presentationer, workshops, vidareutbildningar för agenter, deltagande i mässor mm) som till allmänheten (reklamkampanjer, aktiviteter i sociala medier och event), och genom analys och marknadsrapporter. För att stärka och positionera Spanien som resmål arbetar Spanska Turistbyrån även aktivt inom kommunikation och PR.

Följ Spanska Turistbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spanska Turistbyrån

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum