Spanska Turistbyrån

Vad göra i Málaga? Tips från gatukonst till utsökta espeto, grillade sardiner.

Dela

Costa del Sols huvudstad för ofta tankarna till varmt klimat och sköna stränder. Men det finns så mycket mera. Allt mellan urban konst och tusenåriga byggnader, gourmet restauranger och ständer med friterad fisk, och möjligheter till kulturella besök och avkopplande promenader.

Málaga från Gibralfaro /Shutterstock
Málaga från Gibralfaro /Shutterstock

Våra tips:

Ät espetos: att espetar betyder att trä sardiner i långa smala träspett och sedan grilla dem över glödande kol. En riktig konst.

Shoppa på calle Larios: gillar du att shoppa? Larios är kanske Málagas mest kända gata. En gågata proppfull med affärer och överraskningar i en spännande miljö.

Promenera på Soho: stadsdelen med mest konst och stadskultur. När du flanerar runt kommer du att upptäcka enorma graffitis som täcker hela byggnader. Där finns också små charmiga affärer och modernkonstmuseet Centro de Arte Contemporáneo de Málaga.

Besök museeer: i Málaga har du 40 museer att välja emellan. De flesta i gamla stadsdelen. Du kan börja med Museo Pablo PicassoCentre Pompidou de Málaga och Museo Carmen Thyssen.

Spatsera in i Málagas historia: precis bredvid Málagas centrum finner du stadens äldsta fornlämning, en romerk teater från det första århundradet. Framför havet hittar du La Alcazaba, det arabiska slottet. Och uppe på Gibralfaro-kullen dess borg. Du kommer att gylla vyn!

Du hittar allt nära centrum, Gibralfaros borg är den mest avlägsna av platserna ovan, men buss 35 kör hela vägen upp. Málaga erbjuder alltid nya erfarenheter, sköna och lätta att upptäcka.

Costa del Sols huvudstad väntar på dig.

Du hittar mer info på www.spain.info.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Málaga från Gibralfaro /Shutterstock
Málaga från Gibralfaro /Shutterstock
Ladda ned bild
Espetos /Shutterstock
Espetos /Shutterstock
Ladda ned bild
Pompidou-museet, Málaga /Shutterstock
Pompidou-museet, Málaga /Shutterstock
Ladda ned bild
Romersk amfiteater och Alcazaba, Málaga /Shutterstock
Romersk amfiteater och Alcazaba, Málaga /Shutterstock
Ladda ned bild

Om

Spanska Turistbyrån
Spanska Turistbyrån
BOX 7634
103 94 Stockholm

https://www.spain.info/en/

Turespaña – Spaniens Institut för Turism är ett organ som fått i uppdrag av den spanska staten att marknadsföra Spanien som en turistdestination. Turespaña bedriver sin verksamhet genom ett nätverk av 33 strategiskt placerade turistbyråer runt om i världen som interagerar lokalt med resebranschens olika aktörer, opinionsbildare och resenärer.     

Spanska Turistbyrån i Stockholm, som är Turespañas kontor i Sverige, har till uppgift att bistå den  spanska turismsektorn genom marknadsföring av Spanien med hjälp av olika arrangemang som riktas till så väl verksamma inom resesektorn (presentationer, workshops, vidareutbildningar för agenter, deltagande i mässor mm) som till allmänheten (reklamkampanjer, aktiviteter i sociala medier och event), och genom analys och marknadsrapporter. För att stärka och positionera Spanien som resmål arbetar Spanska Turistbyrån även aktivt inom kommunikation och PR.

Följ Spanska Turistbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spanska Turistbyrån

Några av Europas charmigaste byar vid havet är i Spanien10.7.2020 12:31:03 CESTPressmeddelande

Spaniens kustlinje är cirka 600 mil lång, och längs den finns några av Europas charmigaste byar. Om du vill lägga upp en resväg har du många olika regioner att välja emellan. Både i norr och längs Medelhavets kust hittar du små byar där du kan flanera i smala gränder för att så småningom komma fram till livliga fiskehamnar med härliga uteserveringar och restauranger. Här får du våra tips.

Typiska vegetariska rätter från det spanska köket26.6.2020 11:37:15 CESTPressmeddelande

Att resa och äta gott är en bra kombo. Men om man är vegetarian så kan det ibland vara svårt att hitta rätt uti världen. Men just i Spanien behöver det inte vara något problem. Särskilt om man rustar sig med våra tips! Det spanska köket är baserad på medelhavsdieten och erbjuder en hel del olika rätter som inte innehåller kött. Här får du en liten intro till spanska vegetariska rätter.

Spanien lanserar logotypen “Responsible Tourism”22.6.2020 21:30:45 CESTPressmeddelande

Statsekretariatet för Turism har färdigställt logotypen “Responsible Tourism” för alla affärslokaler som följer guiderna med åtgärder för att minska smittspridningen av COVID-19 inom turismsektorn. Guiderna är de enda godkända av Hälsodepartementet. Loggan är gratis och kan laddas ner i Handel- och Turismdepartementets hemsida, efter att man ifyllt en formulär där affärsverksamheten förpliktar sig att följa guiderna. Loggan är personlig och oöverförbar och måste förnyas varje år. Statssekreteraren för Turism, Isabel Oliver, menar att “inge förtroende och trygghet är av yttersta vikt i nuläget för att åter locka inehmska så väl som utländska resenärer. Denna logga är en del av vår strategi för att återfinna vår plats som säkert resmål på global nivå. Dessutom är det ett erkännande för de näringsidkare som anstränger sig för att skapa en trygg miljö i sina verksamheter inte bara för turister utan också för sina anställda och närboende”. Guiderna med åtgärder för att minska smittspridning

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum