A Non Smoking Generation

Vad har Alex Schulman, Bianca Salming och Panetoz gemensamt?

Dela

Tillsammans med träningsexperten Mårten Nylén, kocken Tommy Myllymäki, Ångestpodden och artisten Hatty Keane är de A Non Smoking Generations senaste ambassadörer.

För att stötta unga och skapa bättre förutsättningar för både psykisk och fysisk hälsa startar A Non Smoking Generation ett samarbete med flera nya viktiga profiler. Det handlar i första hand om att skapa positiva förebilder och inspiration men också att lyfta alla de fakta som kan få föräldrar att engagera sig och ungdomar att avstå från tobak.

På frågan om vad Alex Schulman är mest stolt över svarar han:

- Att jag blivit kvitt en massa beroenden. Jag har slutat både röka och snusa. Det innebär att jag äntligen känner mig fri, och den känslan är oslagbar.

Gällande varför han är ambassadör för A Non Smoking Generation:

- Om ett ambassadörskap innebär att en ungdom mindre börjar röka, så är det värt det.

I en tid när närmare var tredje elev i åk två på gymnasiet experimenterar med drogen nikotin och ungefär en fjärdedel röker. 9 av 10 börjar röka på grund av att kompisarna röker och 8 av 10 gör det för att ”passa in”. Just då är det viktigt att så många positiva förebilder som möjligt sluter upp för att visa att rökning är inget som någon behöver utan du mår och känner dig bara bättre utan det.

- Vi är otroligt glada över samarbetet med alla våra nya ambassadörer. Vi tror att det kan inspirera fler unga till ett aktivt och tobaksfritt liv. Tillsammans kan vi sätta fokus på att rökning fortfarande är ett problem bland dagens unga, samt vad vi kan göra för att skapa bättre förutsättningar för en stark och tobaksfri generation, säger Helen Stjerna, generalsekreterare, A Non Smoking Generation.

Kontakter

Bilder

Bianca Salming, Daniel Nzinga, Helen Stjerna
Bianca Salming, Daniel Nzinga, Helen Stjerna
Ladda ned bild

Länkar

Om

A Non Smoking Generation
A Non Smoking Generation
Skicka brev: Box 555 12/ Besök: Järntorget 78
102 04 Stockholm

08-10 93 00http://www.nonsmoking.se/

Stiftelsen A Non Smoking Generation har sedan 1979 verkat för att barn och ungdomar själva ska välja att inte börja använda tobak. Organisationen arbetar aktivt för att begränsa tobakens plats i samhället och skapa skyddande miljöer för barn och ungdomar.

Följ A Non Smoking Generation

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från A Non Smoking Generation

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum