Enköpings kommun

Vad ska Enköpings nya grundskola heta?

Dela

Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens arbetsutskott vill gärna höra vad enköpingsborna har för förslag på namn till den nya skolan i västra stadsdelarna. – Ett bra beskrivande namn kommer att bidra till skolans profil och dess dragningskraft, säger nämndens ordförande Mats Flodin (M).

Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslutade före sommaren att gå vidare med planeringen för en ny stor kommunal F-9-skola och grundsärskola. Den ska byggas intill lokalerna som utgör dagens Enöglaskola och ersätta denna. Men vad ska den nya skolan heta? Nämndens arbetsutskott tror inte att de gamla namnen Enöglaskolan eller Västerledsskolan skulle representera den nya skolan på ett bra sätt.

– Den nya skolan kommer att bli central i utformningen av den nya stadsdelen i Enköping runt Doktor Westerlunds gata och Västerleden. En stadsdel som sannolikt kommer att få flera tusen nya bostäder med tillhörande service, bland annat stor mataffär, under de kommande 10-20 åren, säger Mats Flodin.

Genom samarbete mellan olika aktörer kommer den västra stadsdelen även att få mer av service och fritidsverksamheter för alla ålderskategorier. Det kommer att gynna både dem som redan bor i området och alla som flyttar in framöver. Bland annat blir det stor idrottshall, fritidsklubb och öppna tillgängliga skollokaler för kvällsaktiviteter. Stadsdelen kommer att integreras mer med stadens centrala delar. Med bra cykel- och gångvägar kommer den att bli en attraktiv del av Enköpings stad, där närhet till natur och friluftsliv fortfarande finns på gångavstånd.

Nämndens arbetsutskott funderar alltså över skolnamn och vill gärna ha in förslag från enköpingsborna. Nämnden räknar med att ta beslut om namnet i december 2021.

Skicka in ditt namnbidrag senast den 15 november till: namnforslag.uf@enkoping.se

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Kungsgatan 39
745 36 Enköping

0171–62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum