Trafikverket

Vad ska hända med Timmerleden?

Dela

På tisdag den 26 april samlar Trafikverket en hel rad intressenter, bland annat företag, Piteå kommun och Länsstyrelsen, till en första workshop om hur Timmerleden ska utvecklas i framtiden.

Tid och plats: tisdag 26/4, 08.30 – 12:00, Piteå, Nolia City Konferens.

Lokal Strömnäs.

Efter 12:00 ges media tillfälle att prata med representanter från bland annat Trafikverket och Piteå kommun.

Timmerleden, väg 506, är en del av det statliga vägnätet. Leden är lokaliserad till Piteå kommun där den binder samman centrala Piteå med Munksund, industrierna på Pitholmen samt Haraholmen där Piteå hamn är belägen.

Timmerleden ansluter till väg E4 dels vid Pitsund och dels vid trafikplats Piteå södra. Trafikbelastningen på vägsträckan genom centrum är hög och tidvis upplevs kapaciteten i vissa centrala korsningar låg. Brister i trafiksäkerhet och framkomlighet finns för samtliga trafikantgrupper.

En åtgärdsvalsstudie är ett sätt att analysera brister och problem tidigt. Deltagare med olika kunskaper och erfarenheter blir involverade och kompletterar varandra. I samspel mellan aktörer analyseras problembilden noggrant innan tänkbara lösningar och olika typer av åtgärder planeras.

Mer information om metoden för åtgärdsvalsstudier hittar du på: www.trafikverket.se/atgardsvalsstudie

Kontakter

Anders Lundström, Utredare, Trafikverket Region Nord
010 – 123 75 55

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar och långsiktig planering av det samlade transportsystemet.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Presstips: Trafikstörning Ölandsbron11.12.2017 09:00Pressmeddelande

Från tisdagen den 12 december till lördagen den 16 december utför Trafikverket mätningsarbeten på Ölandsbron. Det kräver att bron är fri från trafik under vissa perioder. Inmätningarna görs för kommande arbeten på högbrodelen under 2018. Framkomligheten kommer att vara begränsad på Ölandsbron mellan kl. 1 och kl. 4, med start natten mellan måndagen den 11 och tisdagen den 12 december. Vid normalt väder beräknas arbetet pågå till och med natten mellan torsdagen den 14 och fredagen den 15 december. Natten mellan fredag och lördag är aviserad som reserv, om vädret hindrar arbetet tidigare i veckan.  Trafikverket gör periodvis nödvändiga underhållsarbeten på Ölandsbron. Under åren 2016-2019 arbetar vi för att möjliggöra trygga och smidiga resor till och från Öland, idag och i framtiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum