Diakonia

Vad spelar det för roll vad lilla jag gör?

Dela

Den frågan ställer sig hållbarhetsinfluencern Emma Sundh när hon äntrar scenen tillsammans med Diakonia under en klimatkväll på onsdag i Skårekyrkan, där samtalet kommer att röra sig från vad vi kan göra själva för klimatet till vad Diakonia gör i fattiga länder för att stärka människor inför klimatförändringar.

Klimatkrisen är ett faktum. Ett ganska jobbigt sådant. Och mitt i alla rapporter och larm är det lätt att glömma vilken makt vi sitter på tillsammans. Vad hade det till exempel blivit av demokratin och rösträtten om inte några vågat börja förändra? Nu är det dags för oss att bli en del i vår tids största utmaning. Klimatet behöver oss alla! 

Välkommen på ett samtal mellan den värmländska journalisten, författaren och hållbarhetsinfluencern Emma Sundh och Unni Jonsson, som är projektledare på Diakonia och uppvuxen i Karlstad. Vi pratar om klimatet, Diakonias arbete och vad både kyrkan och den enskilda kan göra för skillnad. Diakonia är en biståndsorganisation som arbetar i 25 länder för en rättvis, jämlik och hållbar värld. Emma Sundh är en grundarna av Klimatklubben.se, driver Plan B-podden och har skrivit en rad böcker om klimat, omställning och återbruk. Hon brinner för att vi ska leva lite rimligare, lite mer hållbart och lite härligare. 

Samtalet hålls i Skårekyrkan den 20 oktober klockan 18.30. Läs mer om klimatkvällar här: https://www.diakonia.se/engagera-dig/forsamling/klimatkvall/

Om ni är intresserade av att intervjua någon av de medverkande eller delta på klimatkvällen, kontakta Unni Jonsson, 076-501 17 60, unni.jonsson@diakonia.se.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Emma Sundh är journalist, författare och hållbarhetsinfluencer.
Emma Sundh är journalist, författare och hållbarhetsinfluencer.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Diakonia
Diakonia
Gustavslundsvägen 18, Alviks torg
16714 Bromma

https://www.diakonia.se/

Diakonia är en biståndsorganisation som bärs av kristna värderingar och arbetar tillsammans med lokala samarbetsorganisationer för en varaktig förändring för de mest utsatta människorna i världen.

Följ Diakonia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Diakonia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum