Lidl Sverige

Väddö Gårdsmejeri flyttar in i hyllan hos Lidl

Dela

Det lilla, lokala gårdsmejeriet i Roslagen - Väddö Gårdsmejeri - har tecknat avtal med Lidl Sverige. Avtalet innebär att företaget kommer leverera sin skivade ekologiska cheddarost till samtliga av Lidls 202 butiker runt om i Sverige.

Väddö Gårdsmejeri skivade ekologiska cheddarost - nu hos Lidl Sverige.
Väddö Gårdsmejeri skivade ekologiska cheddarost - nu hos Lidl Sverige.

- Väddö Gårdsmejeris skivade ekologiska cheddarost är ett lysande exempel på den hantverksskicklighet som finns bland många små, lokala matproducenter runt om i landet. Att få erbjuda fler konsumenter denna goda ost gör oss stolta, säger Robert Stekovic, Kommersiell direktör på Lidl Sverige.

Familjen Edlund har brukat jorden runt gården i Roslagen i över hundra år. Sedan mer än trettio år är jordbruket ekologiskt. Idag drivs gården, med över 60 kossor, av Hasse och Yvonne Edlund och deras barn. 2005 startades gårdsmejeriet med osttillverkning och nu tar man steget in i Lidls ordinarie sortiment med sin ekologiska cheddarost.

- Vi är otroligt stolta över att Lidl valt att erbjuda vår goda cheddarost till alla sina kunder runt om landet. Efter tuffa pandemimånader så ger avtalet med Lidl Sverige oss lite extra trygghet, säger Elin Edlund vid Väddö Gårdsmejeri.

Under början av pandemin gick över hundra svenska matproducenter ut med ett nödrop i Expressen. Lidl Sverige sträckte ut en hand i samma tidning och erbjöd ett snabbspår till sina butikshyllor. Snabbspåret blev en succé och hittills har det sålts över 4,6 miljoner varor från över 50 svenska lokala producenter.  

Kontakter

Bilder

Väddö Gårdsmejeri skivade ekologiska cheddarost - nu hos Lidl Sverige.
Väddö Gårdsmejeri skivade ekologiska cheddarost - nu hos Lidl Sverige.
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 203 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum