Trafikverket

Väg 47 förbi Holsbybrunn är färdigbyggd

Dela

Trafikverket har byggt en 7,5 km lång och mittseparerad förbifart väster om tätorten. Nu är den klar att tas i bruk och det firas med en invigning den 30 september.

Den nya vägsträckan är mittseparerad och byggd till en 2+1 väg. I arbetet har också ingått att bygga två nya broar, en över järnvägen och en över nya väg 47 vid Apelhester. Under den nya vägen har också byggts en port för kopassage. Med den nya förbifarten ökar framkomligheten och trafiksäkerheten för all genomfartstrafik medan vinsterna genom byn blir en tryggare och miljömässigt bättre vardag.

Program
12.15 Jens Möller, ställföreträdande regionchef, Trafikverket Region Syd och Henrik Tvarnö, kommunstyrelsens ordförande i Vetlanda kommun hälsar välkomna. Korta tal hålls.

12.30 Invigningsceremoni

Dag, tid: onsdagen den 30 september, 12.00. 
Plats: Parkera vid kyrkan i Holsbybrunn, följ sedan anvisning till invigningsplatsen.

Läs mer:http://www.trafikverket.se/vag47-holsbybrunn

Nyckelord

Kontakter

Kontakt:
Carina Junefelt, Trafikverkets projektledare, 010-123 69 51
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar samt långsiktig planering av det samlade transportsystemet. Webbplats: http://www.trafikverket.se Pressrum: http://www.trafikverket.se/pressrum

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Presstips: Trafikstörning Ölandsbron11.12.2017 09:00Pressmeddelande

Från tisdagen den 12 december till lördagen den 16 december utför Trafikverket mätningsarbeten på Ölandsbron. Det kräver att bron är fri från trafik under vissa perioder. Inmätningarna görs för kommande arbeten på högbrodelen under 2018. Framkomligheten kommer att vara begränsad på Ölandsbron mellan kl. 1 och kl. 4, med start natten mellan måndagen den 11 och tisdagen den 12 december. Vid normalt väder beräknas arbetet pågå till och med natten mellan torsdagen den 14 och fredagen den 15 december. Natten mellan fredag och lördag är aviserad som reserv, om vädret hindrar arbetet tidigare i veckan.  Trafikverket gör periodvis nödvändiga underhållsarbeten på Ölandsbron. Under åren 2016-2019 arbetar vi för att möjliggöra trygga och smidiga resor till och från Öland, idag och i framtiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum