Norrköpings kommun

Vägarbete för bättre trafikflöde runt staden

Dela

Måndag den 22 augusti inleds arbetet med att bygga om en del av Söderleden och Arkösundsvägen. Det innebär att under byggtiden kommer bara ett körfält att vara öppet i vardera riktningen i höjd med rondellen på Arkösundsvägen.

Vägarbetet är en del i den stora satsningen på väginfrastruktur i och runt Norrköping där stadens ringled knyts ihop genom Johannisborgsförbindelsen vilket leder till ökad framkomlighet.

Sträckan som nu byggs om är vältrafikerad och vi räknar med nedsatt framkomlighet under byggtiden. Trafikanter som har möjlighet rekommenderas att välja andra färdvägar.

Vägbygget beräknas vara klart senast i slutet av november 2022 och då kommer det att vara dubbla körfält i båda riktningarna och ökad kapacitet i cirkulationsplatsen mellan Söderleden och Arkösundsvägen.

Under 2024 kommer Trafikverket att bygga om avfarten från E22 mot korsningen med Söderleden för att uppnå än mer ökad framkomlighet.

Det är den blå markeringen på bifogad bild som vägbygget omfattar. Det röda området gör Trafikverket 2024.

Kontaktpersoner:

Markus Åkerman (C)
Titel: ordförande tekniska nämnden
Telefon: 0724-65 92 04

Natanael Ljung
Titel: projektledare
Telefon:0708-44 01 89

Jan Holmberg
Titel: projektsamordnare samhällsbyggnadskontoret
Telefon:0725-294083

Johan Smedner
Titel: projektbeställare samhällsbyggnadskontoret
Telefon: 011-15 27 90

_______________________________________________________
Avsändare: Helena Jalkner, presskommunikatör
Telefon: 0725-97 09 00

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Delegation från Bihac besöker Norrköpings kommun gällande demokrati och avfall3.10.2022 07:45:00 CEST | Pressinbjudan

Det kanske inte är det första som slår en när man står där med soppåsen i handen, men genom att sortera sina sopor bidrar man som kommuninvånare till den lokala demokratin. Genom en förstudie som finansieras av ICLD (Internationellt Centrum för Lokal Demokrati) är detta något som Norrköpings kommun och en delegation från Bihac i Bosnien fördjupar sig i under ett besök som genomförs i Norrköping nästa vecka.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum