M Sverige

Vägarbeten som påverkar trafiken i sommar

Dela

Många underhållsarbeten utförs på de svenska vägarna under sommaren. Här nedan listar vi de vägarbeten som påverkar trafiken mest under semestertiden.

– För att semesterresan ska bli så trevlig och säker som möjligt, är det bra att vara utvilad och att turas om att köra. Starta resan i god tid – köer vid vägarbeten bidrar till att restiden kan bli längre än vanligt, säger Heléne Lilja, chef kommunikation och samhälle, Riksförbundet M Sverige. Se till att ta med vatten och något att äta i bilen, det är bra att ha om man fastnar i bilköer i värmen.

På senare år har flera olyckor inträffat där vägarbetare har skadats eller till och med dödats.

– Kör försiktigt och följ hastighetsbegränsningarna när du passerar vägarbeten. Tänk på att inte utsätta vägarbetarna för risker.

För en säker resa är det bäst att välja mötesseparerade vägar där det är möjligt, att hålla avstånd och hastighetsbegränsningar. Kör inte heller ”dagen efter” – försäkra dig om att du är nykter och utvilad.

Andra saker man kan tänka på är att kontrollera däcken och lufttrycket, fyll på spolarvätska och kontrollera torkarbladen. Se också över belysningen och se till att ha med bogserlina, startkablar, reflexväst och ficklampa i bilen. Ladda mobiltelefonen – men använd den aldrig när du kör.

Glöm inte heller att ta regelbundna raster. En trött förare kan vara lika farlig som en onykter förare. M Sveriges vägombud har rankat de bästa rastplatserna i Sverige. Listan hittar du här: https://msverige.se/resa-med-bil/bila-i-sverige/landets-basta-rastplatser-lan-for-lan/

Här är de arbeten som påverkar trafiken i Sverige mest i sommar

E10/E45 Muorjevaarabackarna

97 Harads–Edefors

97 Boden–Bredåker

97 Södra Sunderbyn–Sävast

97 Bron över Sävastån

E4 Trafikplats Råneå N–Strömsund

968 Rutviksvägen, Gammelstads kyrkstad

E4 Bron över Rickleån vid Valbrännan, Robertsfors

E12 Umeåprojektet, Västra länken

90 Näsåker–Junsele

E45 Hallviken–länsgräns Västerbotten

E14 Torpshammar–Bräcke

70 Björka–Gåsarv

E16 Valbo–Gävle och Kungsgården–Sandviken

265 Häggvikstunneln

E18 Trafikplats Arninge

E18 Danderyds kyrka–Lahäll

222 Trafikplats Skuru–Trafikplats Björknäs

E4/E20 Essingeleden

261 Ekerövägen

55 Märsön

E20 Skvalbacken, Kungsör

61 Graninge–Speke

E18 Ekebykorset, Karlskoga

34 Ervasteby–Borensberg

E6 Nordreälvbron

E6 Rödbo-motet

55 Forssjö

Göteborg city: Centralenområdet, Gullbergstunneln, Korsvägen–Örgrytemotet, Haga

E6/E20 Älvsborgsbron

E6 Suseån, Falkenberg

E4 Ljungby–Toftanäs

25 Boasjön–Annerstad

E6 Södra infarten, Halmstad

E6 Laholm

110 Bjuv–Billesholm

28 Uddabygd–Holmsjö

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

M Sverige
M Sverige
Fridhemsgatan 30
112 40 Stockholm

08-690 38 00http://msverige.se

Riksförbundet M Sverige är med 90 000 medlemmar Sveriges största konsumentorganisation för bilister och andra trafikanter. Under sin nästan 100 år långa historia har organisationen gett sina medlemmar stöd, råd och inspiration för säkrare och roligare bilresor. M Sverige arbetar för en hållbar, säker och tillgänglig mobilitet. Samtidigt fortsätter engagemanget för trafiksäkerhet och bilkonsumenters rättigheter. 

Följ M Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från M Sverige

Pausad skattehöjning på bensin och diesel med mer förnybart i tanken11.9.2020 10:03:15 CESTPressmeddelande

Regeringen tänker fatta beslut om att förstärka bränslebytet, Sveriges viktigaste styrmedel för att minska utsläppen av växthusgaser, enligt ett pressmeddelande idag från regeringen. Reduktionsplikten tvingar drivmedelsleverantörer att varje år minska växthusgasutsläppen från bensin och diesel genom att blanda i biodrivmedel. Det skapar alltså möjligheter att minska utsläppen från befintlig fordonsflotta.

Konverteringsbidrag en viktig pusselbit8.9.2020 09:31:24 CESTPressmeddelande

Det står nu klart att regeringen avser att 2022 införa ett konverteringsbidrag för bilar från fossil drift till biodrivmedel. Även om den bil man redan äger är det som i första hand hindrar många från att välja ett annat drivmedel än fossil bensin kvarstår andra, minst lika viktiga, aspekter för att inte stanna vid att konvertera bilar – det måste dessutom bli fördelaktigt att välja ett förnybart drivmedel.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum