Trafikverket

Vägassistans i Stockholm firar 20 år

Dela

Den 24 maj firar Trafikverket 20 år med Vägassistans i Stockholm. Media bjuds in för att tillsammans med Trafikverkets personal få en demonstration av fordonet och presentation av vad Vägassistansen betyder för trafiksäkerheten och framkomligheten i Stockholm.

I den intensiva Stockholmstrafiken kan även en mindre incident snabbt utvecklas till en stor trafikstörning med långa köer och en stressig arbetsmiljö för Räddningstjänsten och andra som arbetar på vägarna. Det kan vara ett föremål som tappas från ett fordon, ett motorhaveri eller en större trafikolycka. Vägassistans kom till, i samarbete mellan dåvarande Vägverket och Stockholm stad, för att minska trafikstörningar och bidra till en säkrare arbetsmiljö för alla som arbetar på vägarna.

– Med vägassistansens fordon skyddar vi oskyddade trafikanter och tar bort hinder samt bidrar till framkomligheten. Med bilarna kan vi snabbt vara ute och dirigera om trafik, stänga av påverkade körfält och synliggöra hinder i tunnlar, så att Räddningstjänsten kan jobba säkrare och snabbare vid en olycka, och samtidigt underlätta för övrig trafik att passera en olycksplats på ett säkert sätt, säger Stefan Lindgren, chef för Trafikverkets underhållsdistrikt Öst/Stockholm.

Media välkomnas till eventet.

När: tisdagen 24 maj, klockan 13.00-15.00

Var: Trafikverkets regionkontor, Solna Strandväg 98, Solna

Efter en presentation av Vägassistans nu och då, kommer ett av fordonen visas upp. Det kommer också bjudas på lättare förtäring och det finns möjlighet till intervjuer med Stefan Lindgren och personal från Vägassistans. För media finns också möjlighet att se fordonet och genomföra eventuella intervjuer innan klockan 13 om sådana önskemål meddelas i förväg.

Nyckelord

Kontakter

Kontaktperson:
Johan Tjerneng, presskommunikatör, 070-762 28 80
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Bilder

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
På Trafikverket jobbar cirka 8000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

 

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum