Järfälla Kommun

Väktare bevakar Viksjö centrum

Dela

Järfälla kommun anlitar väktare i Viksjö centrum fredagar och lördagar klockan 13-00. Kontraktet gäller fram till årsskiftet.

– Det har under en längre tid varit oroligt i Viksjö och vi tar viksjöbornas otrygghet på allvar. För en tid sedan fick vi avslag på kommunens ansökan att sätta in ordningsvakter och därför väljer vi att sätta in väktare vilket vi hoppas ska bidra till att öka tryggheten och att få bort mycket av problematiken i centrum, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla kommun. 

Två väktare kommer att vara på plats i Viksjö centrum fredagar och lördagar klockan 13-00. Kontraktet sträcker sig till årsskiftet och Järfälla kommun ser detta som en testperiod. Väktare har särskilda kompetenser och erfarenheter som kan hjälpa kommunen med översikt av lägesbilden i Viksjö i synnerhet och det långsiktiga trygghetsarbetet i allmänhet.

Kontakter

Emma Feldman (M)Kommunstyrelsens ordförande

Emma Feldman är kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd i Järfälla sedan den 15 oktober 2018. Presskontakt John Backvid, john.backvid@jarfalla.se, 073-077 79 75

073-077 79 75john.backvid@jarfalla.se

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Järfälla växer, och samtidigt som det byggs nya attraktiva bostäder planerar vi för tusentals nya jobb i attraktiva kontorslägen, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Succé för TAO istället för PRAO på Källtorpsskolan19.5.2020 08:09:31 CESTPressmeddelande

Den rådande Corona-situationen omöjliggjorde PRAO. Istället utvecklades TAO, ett helt nytt sätt att jobba med arbetslivsorientering. Eleverna på Källtorpskolan har fått följa med in på arbetsplatser via Skype varvat med övningar och frågor om arbetslivet. – Det blev en succé, säger Helena Sundqvist, samordnare för studie- och yrkesvägledning i Järfälla. Nu blir TAO kvar även efter pandemin.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum