Vänsterpartiet

Valberedningen föreslår Nooshi Dadgostar

Dela

Vänsterpartiets valberedning föreslår idag Nooshi Dadgostar till partiledare. Beslut tas av kongressen i månadsskiftet oktober-november.

– Nooshi Dadgostar är erfaren, kunnig och drivande. Hon har en politisk skärpa och bredd som få kan matcha i svensk politik. Hon vinner både debatter med motståndare och förtroende i mötet med människor, säger Håkan Eriksson, sammankallande i valberedningen.

Han fortsätter:

– Hon har lång erfarenhet av vår rörelse. Från första organiseringen i Ung Vänster på Hisingen i Göteborg på slutet av 90-talet, till dagens ledarroll som vice partiordförande och riksdagsledamot. Hon har stark bakgrund och erfarenhet av såväl aktivism som tuffa förhandlingar i parlamenten. Oavsett i vilket sammanhang man möter Nooshi Dadgostar slås man av hennes driv. Och att kampen för socialism och feminism blir konkret, aldrig främmande. Det gäller oavsett om det är i det politiska arbetet för ekonomisk rättvisa, den utomparlamentariska hyresrättskampen eller som statlig utredare

– Tillsammans med övriga i partistyrelsen kommer hon inkluderande och transparent, men också med stark integritet, leda arbetet att utveckla partiet med den riktning som kongressen lägger. Nooshi är den som kan leda ett växande vänsterparti, leda en vänster som spelar en ny roll och tar större utrymme i svensk politik, säger Håkan Eriksson.

Kontakter

Håkan Eriksson, valberedningens sammankallande, 073-067 88 81
Vänsterpartiets presstjänst, 070-620 00 64

Bilder

Om

Vänsterpartiet
Vänsterpartiet
Kungsgatan 84
112 27 Stockholm

070-620 00 64http://www.vansterpartiet.se

Vänsterpartiet är ett parti med rötter i den svenska arbetarrörelsen. Vi arbetar för rättvisa och jämställdhet. Vi tror att människor tillsammans kan skapa ett bättre samhälle.

Följ Vänsterpartiet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet

Ulla Andersson (V): Ekonomisk jämlikhet är avgörande för att få Sverige på fötter6.10.2020 09:40:00 CESTPressmeddelande

Vänsterpartiet föreslår i sin höstbudgetmotion en kraftig omfördelning mellan rika och fattiga för att ha råd med permanenta och väl tilltagna satsningar på den gemensamma välfärden. - Vår budget syftar till att bryta den farliga trenden med ökade klyftor som regeringen blundar för. Ojämlikhet skapar ett samhälle som inte funkar bra. Vänsterpartiet inte bara inser, utan agerar efter att ekonomisk jämlikhet är nödvändig för att få ett Sverige där vi alla kan känna tillit och hopp inför framtiden, säger Ulla Andersson, Vänsterpartiets ekonomiskpolitiska talesperson. I slutet av sommaren presenterade Jämlikhetskommissionen sin rapport som visade en skrämmande utveckling i Sverige, med ökade klyftor mellan en liten men allt rikare ekonomisk elit och den övriga befolkningen. Välfärdsstatens omfördelande funktion har helt avstannat. Intrycket förstärktes när regeringen presenterade sin höstbudget, förhandlad med C och L. Medan ägare till dyra fastigheter och storbolag får ytterligare skattes

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum