Svenska Bandyförbundet

Valberedningen presenterar förslag till styrelsen - Hon kan bli Svenska Bandyförbundets nya ordförande

Dela

Fem nya ledamöter föreslås till Svenska Bandyförbundets styrelse var av Gisela Stockhaus, Västerås, föreslås bli första kvinnliga ordföranden. Gisela Stockhaus, mångårig ordförande i Västerås SK Bandy, föreslås av valberedningen att väljas till ny ordförande när Svenska Bandyförbundet har sitt förbundsmöte den 11 juni. Till den nio personer starka förbundsstyrelsen föreslås ytterligare fyra nya ledamöter.

Foto: Unsplash.com & Mathilda Stenholt Svärd
Foto: Unsplash.com & Mathilda Stenholt Svärd

– När vi insåg att det skulle bli flera avgångar och därmed stora förändringar i förbundsstyrelsens sammansättning så såg vi i valberedningen möjligheter att förstärka och utveckla särskilt viktiga arbetsområden. Någon skugga faller verkligen inte över de ledamöter som nu lämnar, de har över åren i flera fall gjort stora och betydelsefulla insatser för svensk bandy, något vi har all anledning att vara mycket tacksamma för, det säger valberedningens ordförande Stig Bertilsson i en kommentar sedan beredningen nu avslutat sitt arbete inför årets förbundsmöte.

– Samtliga fem namn som vi nu föreslår har en gedigen förankring i bandyn. Det är sammantaget många års bandykunskap på olika nivåer och områden som nu träder till – om förbundsmötet gillar våra förslag. Till det kan vi lägga spetskunskap när det gäller bland annat marknad och sponsring, utbildning, personal- och organisationsutveckling. Det blir spännande att följa förbundets och styrelsens fortsatta arbete, fortsätter Bertilsson.

– Och sist men inte minst är det en enig valberedning som lägger fram sina namn inför förbundsmötet den 11 juni. Under vinterns och vårens alla möten har vi diskuterat åtskilliga förslag, men enigheten som uppnåddes är mycket värdefull och tror jag viktig för svensk bandy, avslutar Stig Bertilsson. 

Gisela Stockhaus

Gisela ”Gia” Stockhaus är 52 år och välkänd inom bandyn. Hon har 16 år bakom sig i VSK:s styrelse, varav tio som ordförande. Ett ordförandeskap som hon nu lämnar. Hon är bosatt i Västerås och arbetar som administrativ chef och HR-chef hos Räddningstjänsten Mälardalen. Hon har tidigare en lång karriär inom ICA-koncernen, bland annat med olika chefspositioner, bakom sig.

Hans-Elis Johansson

Ny i förbundsstyrelsen blir enligt valberedningen också en annan välkänd bandyprofil, Hans-Elis ”Hasse” Johansson, 60 år, bosatt i Stockholm. Hasse har en spelarkarriär i Edsbyn och Västerås samt ryska Jenisej Krasnojarsk bakom sig. Karriären innehåller bland annat fem SM-guld, fyra VM-guld och flera skytteligatitlar. Han har på senare år varit engagerad i bland annat introduktionen av bandy i Kina. Han är yrkesmässigt verksam som managementkonsult.

Annika Jansson

Nytt namn är också Annika Jansson, 54, Stockholm, verksam som rektor vid Stadsmissionens folkhögskola. Hon har varit föreningsaktiv inom bandyn sedan unga år, bland annat som ungdomsansvarig i Villa-Lidköping BK. Hon har varit anställd inom SISU Idrottsutbildarna Västergötland. Efter ett rektorsskap i tio år i Vara flyttade hon till Stockholm 2016, då som rektor på Bosön Idrottsfolkhögskola.

John Andersson

Ny i styrelsen är också John Andersson, 50 år, entreprenör, bosatt i Göteborg. John grundade och driver rekryteringsföretaget A-hub Väst och är ordförande i det familjeägda fastighetsbolaget Munkevik Fastigheter AB som han driver tillsammans med sin bror. Moderklubben inom bandyn är IFK Vänersborg. Han spelade sedan med Blåsut, Filipstad och Otterbäcken. Efter flytt till Norge vann han NM-guld med Mjöndalen som spelare och Ready som tränare.

John Johansson

John Johansson, 39, Linköping. John är som ungdomsspelare fostrad i Kalix/Nyborg BK där han även var ungdomstränare och domare. Efter flytt till Linköping engagerads han i Derby där han i olika perioder spelat, varit klubbchef och ordförande. Han har tidigare varit verksam i SBF:s utbildningskommitté. Han driver konsultfirman Propia AB inom verksamhetsutveckling samt är aktivt arbetande styrelseordförande i familjens bilhandelskoncern i Norrbotten.

Hasse Johansson, John Andersson och Annika Jansson föreslås valda på två år och John Johansson fyllnadsval på ett år. Ordförande i förbundet väljs på ett år.

Kvar i bandyns förbundsstyrelse sedan föregående år är Michael Hillström, Åsa, Tiina Vesala, Kalix, Anne Holopainen, Trollhättan och Oscar Chröisty, Stockholm.

Fem lämnar förbundsstyrelsen

Per-Anders Gustafsson har efter tre år på ordförandeposten inom Svenska Bandyförbundet avböjt fortsatt kandidatur.


Arne Anderstedt, Sandviken, förbundsstyrelseledamot sedan 1999 har meddelat att han vill lämna uppdraget och inte står till förfogande för omval.

Elin Ivarsson, Sandviken (tidigare Falun) som ifjol omvaldes på två år väljer att nu kliva av varför fyllnadsval efter henne ska ske med giltighet i ett år.


Även Jesper Kärrbrink, Stockholm, lämnar nu förbundsstyrelsen, som han i denna omgång tillhört sedan 2020.


Ebba Wengström, Uppsala, lämnar förbundsstyrelsen efter ett år. Hon är inför kommande säsong tränare i nya elitserielaget Uppsala BOIS.

Övriga val vid förbundsmötet

Valberedningen föreslår omval av revisorerna Kenneth Svensson och Jan Wiss samt revisorsersättarna Maria Bredhammar och Martin Reimhult. Till disciplinnämnden föreslår valberedningen omval av ordförande Bengt Arwidson, Vänersborg, ledamöterna Roland Fager, Köping och Anders Jakobsson, Örebro samt ersättaren Kajsa Holm-Asplund, Uppala. Kvarstående i disciplinnämnden sedan föregående år är Bo Nilsson, Katrineholm och Gudmund Knutsson, Örebro.

Svenska Bandyförbundets valberedning

Under ledning av Stig Bertilsson, ordförande.

Anna Klingborg, vice ordförande. 

Jan Adolfsson 

Ylva Schöldsten

Ingemar Sixtensson

Ann-Katrine Sjöberg

Kontakter

Bilder

Foto: Unsplash.com & Mathilda Stenholt Svärd
Foto: Unsplash.com & Mathilda Stenholt Svärd
Ladda ned bild

Länkar

Om

Svenska Bandyförbundet
Svenska Bandyförbundet
Vänerparken 13
462 35 Vänersborg

08-699 63 47https://www.svenskbandy.se/

Svenska Bandyförbundet är ett oberoende specialförbund inom Riksidrottsförbundet och har till uppgift att främja och administrera den organiserade bandyn i Sverige, och att företräda den internationellt.

Förbundet är en politiskt och religiöst oberoende allmännyttig ideell organisation som aktivt arbetar mot doping, matchfixning, osund ekonomi och annat fusk samt mot rasism och varje annan form av diskriminering och våld såväl på som utanför idrottsarenan.

Svensk bandy vilar på starka traditioner, men strävar samtidigt mot framtidens bandygemenskap genom att aktivt jobba med frågor där schyssta villkor är i fokus. I bandy ska lirarna få vara lirare på sina villkor.

Följ Svenska Bandyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bandyförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum