Lidl Sverige

Välbesökt butikspremiär för Lidl i Amiralen

Dela

Lidl fortsätter att växa i Sverige och öppnade i torsdags sin 190:e butik i köpcentret Amiralen i Karlskrona. Därmed är Lidl nära att nå målet 200 butiker 2020. Öppningen lockade många förväntansfulla och skapade långa köer tidigt på torsdagsmorgonen.

Sveriges 190:e Lidl-butik premiäröppnade den 17:e oktober.
Sveriges 190:e Lidl-butik premiäröppnade den 17:e oktober.

Lidls 190:e butik i Sverige invigdes med bandklippning, provsmakningar, barnaktiviteter och massor med öppningserbjudanden. 

- Butiken har varit efterlängtad, både av kunder och medarbetare och det känns enormt roligt att nu äntligen kunna att öppna i Amiralen. Nu kan vi välkomna ännu fler kunder i Karlskrona att upptäcka vårt erbjudande om varor av högsta kvalitet till bästa pris, säger Sebastiano Sacilotto Försäljningsdirektör Lidl Sverige.

Lidl har sen tidigare en butik på Blekingegatan i centrala Karlskrona som kommer kompletteras bra av den nya butiken i Amiralen, med strategiskt läge mitt i handelsområdet i Lyckeby med närmsta grannarna Mio och Slottsbackens köpcentrum. Butiken har en försäljningsyta på cirka 1 100 kvadratmeter och har byggts om och anpassats enligt Lidls butikskoncept med ljusa och luftiga butiker med en stor bake-off med nybakat bröd och ett fräscht frukt- och grönt-torg.

Förutom öppningen i Karlskrona har Lidl under 2019 öppnat butiker i Caroli i Malmö, Solna Centrum, Vårby, Strängnäs, Råå i Helsingborg, Kista Galleria, Frölunda, Lidingö och Växjö. Butik nummer 191 öppnar i Sollentuna den 24:e oktober. 

Genom smart logistik minskas antalet transporter till och från butiken. Butikerna får endast en leverans per dag, något som medför signifikant mindre utsläpp och bullerstörningar då alla varor som behövs transporteras i samma bil.

Lidls sortiment präglas av hållbarhet med en hög andel miljömärkta och etiskt märkta varor. Lidl är idag en av de aktörer vars försäljning av ekologiska produkter ökar mest och under 2018 växte även det ekologiska sortimentet med 75 procent.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Sveriges 190:e Lidl-butik premiäröppnade den 17:e oktober.
Sveriges 190:e Lidl-butik premiäröppnade den 17:e oktober.
Ladda ned bild
Välbesökt Lidl-premiär i Karlskrona.
Välbesökt Lidl-premiär i Karlskrona.
Ladda ned bild

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 192 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Skellefteå i norr. Sammanlagt arbetar drygt 4200 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Solna och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Lidls försäljning av julmust drog in rekordsumma på 235 000 kronor till Barncancerfonden15.1.2020 13:07:21 CETPressmeddelande

Lidl och Lidls kunder bidrog till en bättre jul för fler. 2019 års försäljning av Freeway julmust till förmån för Barncancerfonden slog alla föregående år och genererade hela 235 039 kronor. Dessutom samlar Lidl varje år julklappar från kunder i butikerna. I samarbete med Allwin skänktes totalt 4000 julklappar och barnböcker till familjer och människor som inte har råd eller möjlighet att själva köpa julklappar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum