Lidl Sverige

Välbesökt premiär för Lidl i Kista Galleria

Dela

Lidl fortsätter expandera och butiksöppningsvågen rullar vidare med målet 200 butiker 2020. Idag öppnade butik nummer 186 i Kista Galleri och butiksöppningen lockade hundratals nyfikna Kistabor. Butiken som ligger lättillgängligt mot Jan Stenbecks Torg är luftig och fräsch och är ett efterlängtat tillskott i Gallerian.

Välkommen till Lidl Kista
Välkommen till Lidl Kista

– Vi har länge letat efter det ultimata butiksläget i Kista, och det känns fantastiskt att avsluta vårens butiksöppningar med just Kista, särskilt när butiken varit så efterlängtad. Alla medarbetare har gjort ett fantastiskt jobb som innebär att även Kista får ta del av vårt erbjudande om varor av högsta kvalitet till bästa pris, säger Sebastiano Sacilotto Försäljningsdirektör Lidl Sverige.

Kista Galleria är Stockholms största stadsdelscentrum med 18 miljoner besökare under öppettiderna. I takt med de nya bostadsprojekten förväntas antalet människor inom Kista Gallerias upptagningsområde att öka med 54 procent fram till 2030.

– Lidl är den första större matbutiken som öppnar i Kista så vi gläder oss väldigt mycket. Just har vi mycket på gång med en större modernisering för att skapa en trivsammare galleria och öppningen av Lidl är en viktig pusselbit i denna förnyelse, säger Mehmet Ruusuvirta, centrumchef på Citycon.

Butiken byggs utifrån Lidls senaste butikskoncept där ljusa luftiga lokaler och miljötänk står i fokus med en växande andel miljömärkta och etiskt märkta varor. Lidl är idag en av de aktörer vars försäljning av ekologiska produkter ökar mest och under 2018 växte även det ekologiska sortimentet med 75 procent. Lidl är också den enda livsmedelskedjan i Sverige som klimatkompenserar för hela den svenska verksamheten.

Genom smart logistik minskas antalet transporter till och från butiken. Butikerna får endast en leverans per dag, något som medför signifikant mindre utsläpp och bullerstörningar då alla varor som behövs transporteras i en och samma bil. 100 procent av Lidls transporter drivs dessutom av förnybara bränslen.

Samtidigt som Lidl söker fler lägen över hela landet, öppnar nya butiker på löpande band. Förutom dagens öppning i Kista har Lidl under 2019 öppnat butiker i Caroli i Malmö, Solna Centrum, Vårby, Strängnäs, Råå i Helsingborg, Huskvarna och Kungsbacka. Närmast efter sommaren väntar nyöppningar i Frölunda, Sollentuna, Växjö och Lidingö.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Välkommen till Lidl Kista
Välkommen till Lidl Kista
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Välbesökt premiär
Välbesökt premiär
Ladda ned bild
Lidl Kista
Lidl Kista
Ladda ned bild
Bästa läge mot Jan Stenbecks Torg.
Bästa läge mot Jan Stenbecks Torg.
Ladda ned bild
Nygräddat bröd - allt annat är olidligt
Nygräddat bröd - allt annat är olidligt
Ladda ned bild
Blommor och Frukt & Grönt välkomnar kunderna.
Blommor och Frukt & Grönt välkomnar kunderna.
Ladda ned bild
Färsk Frukt & Grönt sju dagar i veckan!
Färsk Frukt & Grönt sju dagar i veckan!
Ladda ned bild

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 192 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Skellefteå i norr. Sammanlagt arbetar drygt 4200 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Solna och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

De vinner Lidls hållbarhetspris – delar på 10 miljoner kronor6.12.2019 09:11:49 CETPressmeddelande

Vad har återvinning av heterogent livsmedelsplastavfall, transformativ förpackningsdesign, flerskiktsfilm med återvunnen konsumentplast, kemisk återvinning och Skogsmulle gemensamt? De är alla hållbara framtidslösningar som under gårdagskvällen belönades med Lidl Future Initiatives pris och fick därmed finansiellt bidrag för att utveckla sina projekt. Den totala prissumman uppgick i år till 10 miljoner kronor.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum