Norrköpings kommun

Valborgsfirandet i Folkparken är äntligen tillbaka

Dela

Med allsång, körer, vårtal och brasa är ett komplett Valborgsfirande i Folkparken äntligen tillbaka efter tre års uppehåll. Årets vårtalare är Lina Skandevall och konferencier är Lisa Tilling.

Foto: Mostphotos/Peter Jennerheim
Foto: Mostphotos/Peter Jennerheim

– Det känns fantastiskt roligt! De två senaste åren har pandemin satt stopp för majbrasan och året innan det var brandrisken för stor för att arrangera en Valborgseld. I år kommer den äntligen tillbaka och vi hoppas att många Norrköpingsbor sluter upp för att välkomna våren tillsammans, säger Maria Olofsson, evenemangskoordinator Norrköpings kommun.

Årets talare är Norrköpingsambassadören och opinionsbildaren Lina Skandevall som sedan 18 år tillbaka driver kommunikationsbyrån Skandevall Media. I många år har hon jobbat med resejournalistik i text, radio och teve, och är också en ofta anlitad konferencier och moderator.

– Det är en stor ära och ett hedersuppdrag att få hålla vårtalet i staden jag älskar. Norrköping har välkomnat mig ända sedan jag var student för tjugo år sedan, och nu ser jag fram emot att få välkomna våren tillsammans med stadens fina invånare, säger Lina Skandevall.

KFUMkören och W6 kören kommer under firandet sjunga under ledning av Ola Fagrell och Hemvärnets musikkår spelar under ledning av Lars Hedlund. Dessutom kommer trumpetsolisten Mikael Wittvång att framföra två stycken ackompanjerad av Fredrik Ingå på piano. Årets konferencier är sångerskan, körledaren och radioprogramledaren Lisa Tilling, som själv höll vårtalet 2004. Hon inför ett nytt grepp under årets firande och vill se en stor allsång i Folkparken.

– Körsång har alltid legat mig mycket varmt om hjärtat och jag hävdar alltid att alla kan sjunga. Och alla kan sjunga vårsånger! Så i år gör vi det tillsammans när elden tänds. Det känns fint att vi återigen får samlas för att fira in våren, och det i en mycket orolig tid där jag tror på att vi möts för att tillsammans göra saker som är ljusa och ger hopp om en lugn framtid. Jag hoppas att stadens körsångare tar tillfället i akt och kommer till Folkparken så vi blir en jättekör som sjunger in våren tillsammans, säger Lisa Tilling.

Hållpunkter för firandet:

  • Aktiviteter i Folkparken från klockan 18.00
  • Underhållning från scenen med start klockan 19.45
  • Elden tänds av Hemvärnet strax efter klockan 21.00

KFUM står för diverse aktiviteter i parken som till exempel lotterier och chokladhjul.

Kontakt:
Maria Olofsson
Titel: eventkoordinator
Telefon: 011-15 50 16

Lina Skandevall
Titel: årets vårtalare
Telefon: 0706-00 30 80

Lisa Tilling
Titel: konferencier
Telefon: 0702-26 88 60

___________________________________________________

Avsändare: Helena Jalkner, presskommunikatör
Telefon: 0725-97 09 00

Bilder

Foto: Mostphotos/Peter Jennerheim
Foto: Mostphotos/Peter Jennerheim
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum